Desgraciats !!

Un relat de: JOSEFINA

Vinc de llegir en veu alta el nom de les dones mortes a mans de marits, companys, fills, ex-companys ... durant el que portem d'any.
Ho he fet en un acte d'homenatge a totes elles, que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en el qual hi han assistit les poques persones de bona fe, que es pensen que la seva presència és necessària perquè no s'oblidi el delicte.
Una noia, havia de llegir un escrit fet per ella mateixa, però no ha vingut perquè a la seva ex-parella se li acaba l'ordre d'allunyament i està acollonida de pensar que en qualsevol moment se'l trobarà i potser la deixarà morta.
Mentre deia cada nom, cada lloc on vivien, com havien mort, pensava quantes més s'afegirien a la llista durant l'any, i m'imaginava com serien les coses si llegís noms d'homes ...
Si l'amenaça fos al revés, la justícia actuaria de la mateixa manera ?
Aquells que decideixen la condemna dels assassins, prendrien les mateixes decisions ? Es dictarien les mateixes ordres d'allunyament, que demostradament no serveixen per gaire cosa ?
Quants fulls de paper ens caldrien per escriure el nom de tantes i tantes dones, i nenes que encara no són dones, moren arreu del món, per motius ben diversos ?
De vegades pel sol fet de ser nenes.
Altres vegades per ser botins de guerra.
En ocasions per no agradar al marit que les ha comprat.
No parlem de les barbaritats de les nenes utilitzades com esclaves sexuals, o de les dones enganyades i forçades a prostituir-se.
Se'ns cansaria la mà de tant escriure noms ...
I que poquet hi podem fer nosaltres, les dones que gaudim de llibertat per entrar i sortir de casa a qualsevol hora i anar a treballar, o a passejar, o al cinema , o a on ens passi pel cap, sense demanar permís a ningú.
M'hauria de sentir afortunada, i em sento trista, perquè no sóc capaç de descobrir com tombar la truita, com fer que les lapidacions s'acabin, que les violacions no existeixin, que els maltractaments quedin anul·lats de les notícies que es publiquen dia a dia, i que la dona deixi de ser NOTÍCIA de les pàgines de "males notícies".
No vull haver de signar cap més manifest contra la violència de gènere,
No vull llegir més llistes de noms ...


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de JOSEFINA

JOSEFINA

149 Relats

230 Comentaris

125418 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Nascuda a Barcelona l'any 1953
Separada i mare de dos fills
Treballava com a coordinadora de projectes en una ONG.- jubilada actualment
Activista gracienca (m'agrada aquesta etiqueta).