Corruptes fins a la medul·la

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Corruptes fins la medul·la

Us heu adonat que som el país dels "defensors" ? ; tenim el defensor del poble català, però també ara, el de cada poble, vila i ciutat; per descomptat el defensor de les Espanyes, el que s'oposa frontalment a l'Estatut, i al que únicament li ha faltat , demanar el reconeixement legal, que d'existir, existeix, de la consideració de català com una circumstància agreujants mot qualificada en els afers més petits de la vida quotidiana ; els defensors del client, de les grans companyes, bancs, caixes i cooperatives de crèdit inclosos, constituïdes curiosament totes elles amb un evident ànim depredador; als hospitals potser no trobareu atenció mèdica , però sens dubte us podreu adreçar als defensors del pacient, i fins Hisenda ens organitza també la defensa del contribuent. Està clar, que ens cal tanta defensa, atès el fet que som el campions d'Europa pel que fa a la corrupció, i lluitem aferrissadament pel títol mundial.

Però, us preguntareu imagino, son eficaços tots aquests defensors ?. Està acreditat que més enllà del seu propi benefici, són tots músics pagats. El defensor del poble català, pertany a un dels partits que està al govern, com el de les Espanyes, i tots i cadascun de la resta. En algun cas, pel que fa a les empreses, son fins i tot empleats en nòmina !.

Doncs, quina funció fan ?. Bàsicament controlar que els nivells de corrupció siguin estables, i que flueixin sempre en el mateix sentit; tenen encomanda la tasca d'evitar tant, el fet que la justícia sigui un criteri de distribució de la riquesa, com que accedeixin a la menjadora, altres col·lectius que aquells que els paguen el sou.

Recordo de la meva època d'advocat d'Ofici, que davant la proposta de "lliberar" un company, de fer-lo " defensor dels advocats" al que pagaríem entre tols, i al que naturalment exigiríem responsabilitats, en la lluita contra els abusos que patíem de forma habitual per part d'alguns col·lectius de funcionaris, es va acabar formant un òrgan mixt , que ben aviat va aconseguir, com es pretenia que tot continues com abans i com sempre.

Hi ha un llibre meravellós, " el Gatopardo" , que ho explica de forma senzilla, cal que tot canviï perquè tot continuí com abans; doncs en això estem, en el canvi continu ! . Cal transmetre a la població la "sensació " de que ara i/o a patir d'ara les coses canviaran ! .

Llegir els cartells electorals o fullejar els programes dels Partits polítics, és una bon exercici, tothom promet "canvis", "millores" ," justícia" ,.... està clar que tothom veu la mateixa realitat, anem superant fases del pots-feixisme, però la democràcia com a sistema d'organització de la societat, possiblement com el bon Moisès la terra promesa, no arribarem a gaudir-la mai.

Que s'hi pot fer ?. Només a nivell personal, anar-ho denunciant, explicar-ho al màxim nombre de persones possibles, cada vegada que posem al descobert algun corrupte, alguna "poma podrida" , anirem apropant-nos a un món més just; cada "poma podrida " consumeix l'equivalent a 10 persones honestes i lliures. Ens cal optimitzar els recursos, i al mateix temps que anem implementant les bombetes de baix consum, serà bo que llencem a la deixalla orgànica, totes les "pomes podrides" que pugem, potser reciclades com adob donin finalment algun benefici a la comunitat, oi ?

Felicitem a la Direcció General de Trànsit, pels seus lluminosos a les carreteres indicant-nos el número de persones mortes i ferides, aquest 2.007 ja en tenen 100 !!. Trobem a faltar però, les inversions en el manteniment, en l'ampliació i la construcció de les vies necessàries per al parc automobilístic que tenim. Responsabilitats ?, què diu ara !

Enlloc de tanta defensa, fora millor evitar la continua ofensa dels interessos col·lectius. Fa poc temps, l'anomenada Comissió de Peticions del Parlament Europeu, ha fet públic un informe en el que en relació al País València, te com a provat que s'ha produït una situació d'abús de poder contra un bon nombre de ciutadans, que s'han vist perjudicats per l'Administració que en defensa d'interessos espuris han fomentat l'urbanisme salvatge. Conseqüència pràctica per als perjudicats ?. Cap !

En tot cas, i per evitar que les "pomes podrides" puguin sortir del "mercat nacional" , aquí teniu l'adreça d'aquesta Comissió, que si més, pot fer sortir els colors de la cara a més d'un.

European Parliament
Correspondence with Citizens
GOL03A012
L-2929 LUXEMBOURG
Fax: (352) 43 00 27 072


De res, companys de res.

(©) Antonio Mora Vergés


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com