Contra el món contrari

Un relat de: bluma

No havia pretès en cap moment abandonar el seu món i oposar-s'hi. No buscava pas fugir d'enlloc ni escapar-se de res. Però abandonava, fugia i s'escapava del què era i s'envoltava fins ara. Per què? Perquè es donava... inèrcia.

De sobte, com cada agost, confonia soledat i companyia, felicitat i tristesa... es confonia tota ella entre l'incertesa de no saber qui era. Desubicada, no sentia ni pensava res amb fermesa. Mirava sense veure-hi, parlava sense sentir-hi, ballava sense música i cantava sense lletra. Sentia... que no sentia res. I pensava... que potser li havien estirat el cor amb un tirabuixó, com si fos un tap de suro d'una ampolla de vi passada.

De sobte, tot li era foraster i apartat. I tothom la reconeixia de lluny, perquè cada cop era més lluny. Cada cop es mostrava menys, cada cop es cobria més... i cada cop... sentia i mostrava que sentia menys. Però, sense que ningú ho veiés, sentia i se sentia a si mateixa dolguda per aquesta fredor que desprenia i no podia escalfar.

De sobte, lo proper era lluny, com una broma de prismes i cristalls còncaus i convexos. Fins i tot ella es girava envers ella mateixa i callava. Se sentia traïda, se sentia que, per ella mateixa, era una gran forastera. La seva mateixa pell se li irritava cobrint la seva ànima. Tota l'amistat que tenia, tota la confiança, la confidència que havia dipositat en ella mateixa... s'esvaïa enmig d'una mena de buit en espiral... que requeria mil disculpes i penediments que, ara mateix, no tenien prou empenta per sortir i solidificar-se. Ofenent, ofesa, no recuperava res del què perdia i anava perdent, naufragant en espiral fins a desaparèixer.

Comentaris

  • navegant...[Ofensiu]
    arkia | 03-09-2006

    Potser són només bategs frenètics, que ens desubiquen, que ens fan escoltar massa i embruten la criba del sentir... i llavors el descuit omple els dies i s'agafa de bracet amb la rutina.
    Jo però, dono corda al tirabuixó que t'estira cap a tu mateixa, al que et fa créixer - perquè no te n'oblidis, perquè he tingut ganes de recordar-t'ho-i al que et fa treure tota l'energia que tens i fa que en gaudim les persones que t'hem tingut una mica aprop.

    Un abrasu (d'aquells que fan vergonya quan tens a algú davant, però que tant sents a vegades)

    *Ticcu


  • De costat, al món contrari.[Ofensiu]
    anarfent | 28-08-2006

    Esperem.
    Esperem que el món ens aculli.
    Ens orienti.
    Porti.
    Ofereixi.

    No conec a la dona de la que parla aquest relat.
    M'invento doncs un comentari.

    Si es pren la vida com expliques... provablement el mon la valora millor del que ella mateixa ho fa.
    Cal que miri al seu voltant.

    Ningú desapareix, sols es desapareix davant del ulls propis, ho sé.


    Gràcies, gràcies per un altre relat, net, cru, directe.
    No tardis tant a compartir-ne un de nou, esperem, t'esperem.