Concepte d'estimar?

Un relat de: Llibredebutxaca

Una vegada algú em va dir:
- Tu et penses que jo mai he estimat!...
A partir d'aquesta frase que em va dir (derivada d'una conversa que no ve al cas) vaig començar a fer-me moltes preguntes. Primer em vaig fer la pregunta a mi mateixa: "Realment jo he estimat alguna vegada?" Però aleshores vaig començar a pensar: "Què és realment estimar?", "Sentir afecte?" No, al menys per a mi el sentir afecte cap a l'altre és un sentiment més aviat d'amistat, no pas d'amor. Vaig començar a fer una reflexió seria, jo creia que tantes vegades m'havia enamorat, que tantes vegades havia estimat... però en realitat, ves a saber potser només havia tingut ganes de sentir-me estimada i aleshores m'havia encapritxat "d'aquella persona". Ara en realitat no sé el que penso però és un escrit per obrir la ment i aquesta vegada per pensar en allò que tantes vegades potser no ens plantegem i simplement creiem que estem enamorats o no. Realment tinc ganes de llevar-me un matí i saber que realment estic enamorada (de fet crec que un parell de vegades m'he enamorat de veritat però com que no sé el concepte exacte d'estimar... vés a saber....). De fet crec que el concepte estimar no existeix i que per cada persona és diferent.
Així doncs, us convido a pensar una estona i si algú té alguna resposta...
Ànims.

Comentaris

 • Pensant, pensant...[Ofensiu]
  Llibredebutxaca | 02-04-2006

  Després de setmanes d'haver escrit el relat i d'haver rebut comentaris, jo també hi he estat pensant i he arrivat a una conclusió que em convenç en absolut:
  Crec que estimar és donar-se a l'altre.

  Apa! Salut i gràcies pels comentaris a tothom"!!

 • L'amor és...[Ofensiu]
  jugant amb les lletres | 13-03-2006 | Valoració: 9

  Passada la lectura, obligada reflexió.
  L'amor -per mi- és el frenesí inicial que declina en el confidencialisme continu... i quan aquest confidencialisme s'acaba, quan la comunicació, el companyerisme, el sotmetre i ser sotmés es trenca, l'amor desapareix. Etc.

 • Més preguntes[Ofensiu]
  Txell Pellicer | 12-03-2006

  Més que respostes, jo tinc encara més preguntes, més dubtes, més matissos. Estic d'acord amb tu en diferenciar amor i afecte, pel mateix tipo de concepte. En canvi, crec que pots arribar a estimar per l'amor que et donen, però es més difícil deixar d'estimar quan et deixen d'oferir amor... m'explico?
  Sort
  Pell

 • jo crec[Ofensiu]
  Far de Cavalleria | 12-03-2006

  que hi ha un símptome físic que pot ajudar a saber si un està enamorat o no: són les pessigolles a la panxa. Per dins; ben endins. A mi em val

 • el concepte....[Ofensiu]
  Aur@ | 11-03-2006

  és abstracte, però jo crec que existeix. Es clar que estimar és real. Però hi ha moltes maneres d'estimar: amb passió, sense passió, amb màgia, amg il·lusió, emb alegries, amb desenganys... tot ho condiciona l'entorn i les dues persones.

  Crec jo, vaja.

  Salut!

 • Estimar...[Ofensiu]
  AVERROIS | 11-03-2006

  ...és un cúmul de coses, l'amor és una d'elles, però n'hi han d'altres.
  Per la meva part crec que he sabut que estimava a una persona, quan he pogut estar al seu costat en qualsevol lloc, sense dir res l'estona que sigui i no preguntar-me, "que li puc dir?" o "que estarà pensant?". És una opinió. Una abraçada.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Llibredebutxaca

5 Relats

15 Comentaris

6300 Lectures

Valoració de l'autor: 9.17