Comerciants i puntaires, la festa de l'esforç

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Diumenge 7 de setembre, Castellar del Vallès , 8ª Fira d'estiu i 8ª trobada de puntaires.

Els comerciants situats davant el Mercat Municipal, i les puntaires en un extrem de la immensa i desolada plaça, que conforme el sostre d'aquesta instal·lació municipal.

El dia sota un sol escapat de bromes, es manifesta xafogós, i particularment a les puntaires els cal penjar tota mena d'objectes i peces de roba per apavaiguar la intensa calor; uns i altres representen bàsicament els valors més preuats dels catalans: la dedicació, la constància, la voluntat de ser,....

Com cada any, hi ha comentaris per a tots els gustos : quan a la ubicació, quan a les precàries condicions, quan al marc mateix de la trobada: inacabat, orfe de gràcia, desplaent; tot plegat molt en la línia de general desànim, que a contracor arrosseguem des de fa un temps.

Una dada positiva, aquesta és per ambdós la 8ª edició; una més; la resposta ciutadana reforça sens dubte la continuïtat d'aquesta iniciativa.

Superarem sens dubte, aquesta situació de forta davallada de la nostra economia, ens cal únicament l'ingredient "secret" que comparteixen comerciants i puntaires, l'esforç, la dedicació , l'amor a la feina.

Gràcies a tots els participants que amb la seva presència, confirmen la certesa d'aquella manifestació que ha esdevingut un eslògan; el comerç dona vida a la Ciutat !!!!!

Gràcies també a les puntaires d'arreu que han volgut compartir amb els castellarencs aquest diumenge, i una vegada més, ens han deixat palès ,que amb voluntat i dedicació, qualsevol persona pot dur a terme una tasca de creació.

© Antonio Mora Vergés














Comentaris

  • REALMENT[Ofensiu]

    Una festa molt bónica la que descrius en el teu escrit, i un gran esforç per als que participen dels preparatius, molt poca gent es conscient de la feinada que suposa preparar la festa d'un poble, sort que persones com tu ens ho fan saber i ens ho fan viure. Salutacions.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com