Classes socials

Un relat de: Jordi Roig Pi
A la meva mare la van atropellar quan sortia esverada de casa i el meu pare, pocs dies després, va desaparèixer i no recordo gairebé res d’ell.
Em va acollir una família benestant i des de petit m’han cuidat com si fos fill seu. He rebut la millor educació. La veritat és que he tingut molta sort.
Em passo hores mirant per la finestra, observo els ocells i els cotxes que passen. Surto i entro de casa quan vull. Però on més bé estic és escarxofat al llit o en qualsevol sofà.
He fet alguna ximpleria, a vegades conscient i a vegades sense voler; com tothom, suposo. No m’agrada que em renyin ni que em peguin, encara que tinguin raó. M’encanta que estiguin per mi.
Un dia m’havien de portar a vacunar i vaig fer una bona marranada. M’hi resistia tant que vaig fer caure un got ple d’aigua i hi va haver una gran trencadissa, em vaig escapar i vaig tombar una torreta. Aquell dia la vaig fer ben grossa. Al final, però, van aconseguir que hi anés i no n’hi havia per a tant.
Soc molt net, procuro estar sempre impecable, que no em puguin dir que faig pudor o que porto la cara bruta, però he de reconèixer que no ajudo gaire a fer la neteja de casa.
He crescut i he anat fent la meva, sempre amb la intenció de no molestar a ningú, però que tampoc em molestin. «Viu i deixa viure», aquest és el meu lema i m’ha funcionat prou bé, puc assegurar que he sigut feliç.
Dic «he sigut» perquè des de l’estiu que ja no ho soc gaire, la sort s’ha esgotat.
Ara a casa som dos i el petit és el que s’endú totes les carícies i atencions, el primer que menja i el que ocupa el millor lloc al sofà. Jo, ara, com si no hi fos.
La meva família en va acollir un altre com jo, un que vivia sense sostre, brut, abandonat, els va fer molta pena i se’l van quedar. Pots comptar d’on venia...
Sempre ens barallem, ens ensenyem les ungles i procurem no coincidir a la mateixa habitació.
No saben que un gat blanc de classe alta no pot conviure mai amb un gat negre del carrer?

Comentaris

  • classes[Ofensiu]
    Atlantis | 08-11-2022

    Un relat molt agradable de llegir, ben escrit i amb un final ben troba i no gaire sorprenent perquè es veu a venir.

    Un bon relat.

  • Sentiment de classe[Ofensiu]
    Prou bé | 07-11-2022

    Benvingut a RC!
    Has entrat per la porta gran dels reptes microrelats i ho fas amb un bon relat que aporta un puntet d'intriga i un desenllaç com... La mateixa vida!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Jordi Roig Pi

1 Relats

3 Comentaris

275 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Jordi Roig Pi (La Palma, Baix Llobregat, abril de 1957) és tècnic de Comunicació i Festes de l’Ajuntament de la Palma.

He publicat: Contraban de silenci, Viena Edicions (2001); Intempèrie, Viena Edicions (2004); El melic de les teranyines, Editorial Malhivern (2006); Sota el perímetre del vent, March Editor (2008); Després del tacte, Perifèric Edicions (2010); Cada dilluns que es perd, Stonberg Editorial (2015); A punt, Voliana Edicions (2017), amb Núria Pujolàs i Lali Ribera, Escopir al fang (Redempció), Viena Edicions (2018) i Els dits d’una setmana, Voliana Edicions (2022).

He publicat les novel·les: La noia d’aire blau, Stonberg Editorial (2011), i Un segon després de Praga, Editorial Gregal (2014).

He participat en els llibres col·lectius: Lletres blaves per l'autisme, Stonberg Editorial (2017), La terra sagna. L’1 d’octubre dels poetes, Edicions de l’Albí (2018), i Són pocs, som molts, ARC (2019), a benefici de La Marató de TV3.

L’any 2017 va escriure l’obra de teatre Buits.

Últims relats de l'autor