Callaran els estults!!!

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Hi ha una preciosa frase en llatí, que com en aquest cas, recull explícitament la critica ferotge als comentaristes catastròfics, que amb esplèndids sous - quasi sempre a càrrec de l'erari públic -, no deixen de pronosticar més i més calamitats econòmiques, a curt i mig termini.

Justament la tasca per la que reben tant sucosos emoluments, era la d'evitar que arribéssim a la situació actual !!!!. . El país va sobrat d'endevins als que únicament en cas de fer-los una consulta cal pagar-los, i acostumem a cobrar mitjançant el servei telefònic, els famosos 905, 906 ,..etcètera, etcètera.

Avui llegia un diari, i pàgina rera pàgina, ara una "patum" de dretes, ara d'esquerres, ara sense classificar, insistien en portar la contraria a l'expresident Aznar, fent servir però la seva tècnica barroera, estulta, servil, manifestant ara però , que España no va bien !

No hem tingut "oficialment" cap problema amb el tema de les famoses hipoteques d'alt risc; almenys així ens hi diuen, des del President Zapatero, fins a l'últim funcionari dels ministeris econòmics; la pregunta és obvia : Doncs perquè s'ha posat al país en fallida ?. Qui i que hi guanya algú en que s'aturi l'activitat productiva ?. Com pagarem els plats trencats, a nivell municipal i Autonòmic ?.

No puc pensar que des del Govern se'ns estan amagant dades, he defensat sempre que les ideologies no poden delinquir, els que però si que poden fer-ho i potser fins i tot ja ho han fet, son els qui sota pretext d'una legitima visió del món, ens continuen donant gat per llebre, fent servir l'absurda tècnica dels estruços que davant dels problemes, posen el cap dins d'un forat.

La ciutadania espera explicacions, demana accions concretes, però per damunt de tot, reclama dels polítics professionals una actuació responsable i respectuosa. Si no saben que dir, el millor que poden fer és no badar boca !!!

En castellà hi ha una paraula molt bonica, huera/o, que vol dir justament buit/buida, n'estem fins al capdamunt de tantes afirmacions buides !.

Cal reclamar a qui faci pronòstics catastròfics :

a)El fonament de les seves afirmacions actuals
b)La raó per la que no va prendre les mesures necessàries per evitar justament aquesta situació si podia fer-ho.
c)Els llocs públics i/o persones responsables que tenint-ne coneixement no van adoptar les mesures adequades.

Possiblement en absència de tants comentaris negatius, el país no hagués estat mai en crisi, o en el pitjor dels casos, ja n'estaria sortint des de fa temps.

Si no podem millorar el silenci, ens cal recordar a tots que callats estem més guapos !

© Antonio Mora Vergés


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com