Benvinguts al paradís

Un relat de: Arnau

Benvinguts al paradís, on cada migdia la veïna del tercer truca a la porta per demanar-te una mica de sal. A la radio sempre sonen els Rolling Stones i a la tele sempre fan els Simpson. Pels carrers només hi ha carril bici i autobusos que funcionen amb electricitat. No hi ha anuncis de compreses ni de detergents. Els partits de detres estan a l'oposició i els partits d'esquerres fan polítiques d'esquerres. Fem servir energies renovables, no contaminem i a sobre sabem reciclar. Les dones riques no porten abrics de pell i els adolescents conflictius no vesteixen xandalls adidas. Els homes saben fer dues i fins i tot tres coses a la vegada, i les dones no són tant complicades. On és fàcil dir t'estimo i demanar perdó. On el Barça guanya cada any la lliga a l'últim partit i marcant al minut noranta.

Benvinguts al paradís, on els països veïns no es barallen pel petroli ni per la religió. I els reis i reines treballen vuit hores en supermercats i cantonades. On els artistes no copien ni plagien, no hi ha animals en perill d'extinció i tenim aigua i menjar per a tothom. Actors joves i estrelles del rock no moren per culpa de les drogues. Les nenes no saben què és la prostitució infantil. Les adolescents no vomiten l'esmorzar per poder vestir una talla trenta-dos. Tots els bolets són al·lucinògens i l'alcohol no produeix ressaca. No passen ni ambulàncies ni motos sorolloses quan mires una peli al menjador de casa. On la gent comenta els teus relats i els qualifica d'excel·lents. On els homes aguanten més de deu minuts fent l'amor i les dones mai tenen mal de cap o mai estan cansades. El paradís, on cada vespre tens temps per fer unes cerveses amb els teus amics de tota la vida. I, per acabar un dia fantàstic, la veïna del tercer et recompensa per haver-li deixat una mica de sal.


Benvinguts al paradís.

Comentaris

  • No anima aquest paradís[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 23-02-2009 | Valoració: 8

    Guardo com a positiu l'agraiment de la mica de sal de la veina.

  • Tant de bo...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 23-02-2009 | Valoració: 10

    algunes de les propostes es fessin realitat. M'agrada com escrius. De fet, t'he descobert per casualitat i, he anat llegint tots els relats que tens penjats fins ara. A més d'estructurar molt bé els relats, tens el do de l'originalitat.
    Una abraçada

  • Sobre reptes...[Ofensiu]
    nuriagau | 14-02-2009

    Em demanes informació sobre els reptes. Els reptes són unes iniciatives que es proposen al fòrum. En aquestes moments el repte de prosa vigent és el REPTE CCCLXXI (371). Clica l'enllaç per poder-ho llegir.

    Si vols més informació, envia'm un e-mail, i t'explicaré el poc que sàpiga. Només he participat a tres reptes.

    Núria

  • Excel.lent!!![Ofensiu]
    Epicuri | 26-01-2009

    Au vinga, que ja hi som!
    Qui falta?

    ...un relat sufí definia l'infern com el lloc on totes les cosses es compleixen no mes volguent-les.

    Un Paradís ben ingenyós el teu, no se si tinc prou optimisme com per pensar que ho arreglarem, em conformaría amb no crear més problemes dels que hi han

    parlant clar: M'ha agradat ( El relat i el paradís)

  • Hi aniria encantada[Ofensiu]
    nuriagau | 26-01-2009

    Has enumerat una sèrie de realitats inimaginables: algunes molt preocupants, d'altres més iròniques... Una combinació que fa que el relat resulti dinàmic i simpàtic.

    Et felicito pel relat!

    Núria Gausachs i Cucala

l´Autor

Foto de perfil de Arnau

Arnau

21 Relats

59 Comentaris

26904 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig néixer l'any 1985. A aquesta edat hauria de començar a ser una persona responsable i treballadora, però els que em coneixen saben bé que no ho acabo d'aconseguir del tot. Us enganyaria si us digués que no somio en arribar a ser un escriptor recordat al llarg dels anys, però tots sabem que és impossible amb el meu nivell, molt haurien de millorar les coses. Així que em resigno a dir que escric per passar l'estona i perquè em posa de molt bon humor.