Artur Mas adverteix Carod Rovira

Un relat de: Rubèn Novoa i Arranz

El líder nacionalista de CiU li recomana a Carod que "no signi un xec en blanc amb el PSOE", ni defensi "aliances permanents amb els socialistes espanyols" abans que José Luís Rodríguez Zapatero no compleixi la seva paraula d'aprovar el Nou Estatut de Catalunya que surti del Parlament. Artur Mas ha assegurat que "ERC no ha de fer el joc al PSOE" perquè "ara és el moment d'exigir el compliment de les promeses fetes per Zapatero", és "l'hora de les mans lliures" i de conservar "la màxima força de negociació" de cara a l'aprovació a Madrid del Nou Estatut. A criteri d'Artur Mas, precisament els dos partits d'estricta obediència catalana (CiU i ERC) són els que estan "més obligats" a no caure en aquest tipus de "paranys" del PSOE.

Més concretament, aquest "parany" consistiria en la voluntat del PSOE de convertir el futur Estatut de Catalunya en "el fre d'emergència" del Pla Ibarretxe. Aquesta voluntat seria coherent amb les presses que ara tenen els membres socialistes del tripartit per augmentar el ritme de treball de la ponència redactora. Però Artur Mas ha estat clar: "el nou Estatut és per al futur de Catalunya i no ha de servir per arreglar els problemes del present que pugui tenir el PSOE".

Comentaris

  • un article del butlletí convergent...[Ofensiu]
    fill de les ombres | 08-03-2005 | Valoració: 8

    l'he descobert avui i he llegit els seus articles de marcat color blau i taronja.
    compartim el nacionalisme però no el partidisme i és que ara recentment per tot això del Carmel, amic meu, el seu Artur Mas està fent el ridícul donant la cara pels que s'han omplert les butxaques...
    amb tots els respectes i buscant el millor pel país, els socialistes espanyols em repulsen tan com els populars, però el seu article em recorda aquella dissortada legislatura en que Convergència tenia a la mà la mateixa proposta que avui fan a ERC i van preferir amagar-se sota les faldilles de Madrid, i el que és pitjor, anar de la mà amb els enemics declarats de Catalunya... li sona el pacte del Majestic? potser caldria revisar-ne els perquès.

    de dretes com vostès, d'esquerres com nosaltres, no oblidem que SEMPRE hem de mirar per casa nostra i que les lluites internes només afavoreixen els espanyols i que els gestos per la foto... s'han de fer quan es té la paella pel mànec per fer-los, no quan ja és massa tard per tenir-ne el control.

    quatre anys d'oposició i neteja els hi aniran bé, i honradament, accepto i confio que li vagin també molt i molt bé al senyor Carod i la seva incontinència verbal messiànica.