A plena nit

Un relat de: Marc Freixas
Ara, com sempre
moriria per tu escrivint, a plena nit
buidant-me per dins, netejant la pròpia pell
banyant la ment i la sang i l'ànima.
Cremaria els mals moments...
de fet els voldria cremar de seguida
sabent-me viu sense presons ni angoixes
perquè la tristesa produeix malestar
dins les onades del desig, la por inestable de jo.
Ploro estrepitosament sense fre
quan porto l'aigua més enllà del propi coll...
d'allà on ja no hi cap més ofec
en l'aire que se m'ha tornat irrespirable.Cru és el temple de l'equilibri.
Res m'és per sempre
si parlo de mi mateix.
M'acompanya el neguit de manera malaltissa.
M'arrossego ple de pols, brut, fins i tot esquitxat per un verí sense nom, que desconec d'on vé ni cap on em vol fer anar.Perquè res m'és per sempre si parlo de mi mateix... si tinc un mal dia, dia gris!!
I només hi ha dues coses belles
que fan tenir-me mil voltes de llum
amb la força suficient per viure sense final :

el poema, la paraula, la nuesa del vers
i la dona que estimo eternament, la familia i els fills.

Comentaris

  • un bon poema marc...[Ofensiu]
    joandemataro | 15-07-2011 | Valoració: 10

    que comença amb les angoixes que sovint ens empresonen i ens fan patir però acaba amb la força que ens dóna allò que més ens estimem.

    Ostres marc, t'agraeixo moltíssim el teu comentari al meu poema d'ombres, venint de tu, que sé que comentes poc i veient el teu gran nivell poètic ha estat un gran regal per mi , de debò

    moltes gràcies i fins la propera

    una abraçada ben cordial

    j.
    pd.- ep! que el de la foto sóc jo.... quan era jove!

  • Vocació i amor...[Ofensiu]
    brins | 09-07-2011 | Valoració: 10

    Moltes gràcies pels versos que has escrit inspirats en el meu poema, Marc. Llegint-los, m'he pogut adonar que has comprès perfectament el desig de lluita i de coratge que jo pretenia exposar; t'has endinsat amb generositat dins del meu missatge.

    En aquest poema teu, "A plena nit", intueixo una mena de temor vers els esdeveniments adversos que la vida et pugui presentar. Una temença a "presons" i a "angoixes" inesperades que sempre viuen al nostre voltant. Un sentiment lògic i molt humà, crec jo, perquè la inseguretat amb què hem de viure sempre és un element preocupant.. Acabes el poema, parlant de coses belles que t'ajuden a viure: la passió per l'escriptura i l'estimació a la teva dona i als teus fills. T'adones que anomenes dos dels aspectes més importants de la vida? Pots sentir-te molt orgullós del que tens, Marc, del que has aconseguit...no hi ha res més important que l'amor de la família. Felicitats per posseir-lo i enhorabona per saber-ho explicar tan bé.

    Una abraçada,

    Pilar

  • L'indigent i la princesa dels captaires[Ofensiu]
    magalo | 06-07-2011

    Hola Marc
    gràcies per comentar el meu vers" princesa dels captaires" i així he anat a parar al teu indigent. T'expreses amb unes boniques paraules. Jo ho faig sovint massa sencill, però de moment es així com em surt. Fa temps que m'hi hauria d'haver posat. De passada he vist aquesta poesía tant trista peró que sembla plena d'esperança amb l'amor que transmets al final. Preciosa!.
    Un petonàs Marta !ah i que tinguis un bon estiu!

l´Autor

Foto de perfil de Marc Freixas

Marc Freixas

725 Relats

1414 Comentaris

872514 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
Vaig neixer a Sant Pere de Riudebitlles -poble situat a la comarca de l'Alt Penedes amb provincia de Barcelona- un 13 de gener de 1975... o sigui que jo vaig arribar quan un impresentable moria pel be de tots en aquest mateix any.
Es ben cert que jo tambe soc fill d'una generacio covarda, pero per fer-hi quelcom, faig servir el poema com a fil conductor de la meva propia vida, i aixi, d'aquesta manera ressegueixo el bell paisatge de punta a punta amb el vers ben primitiu i nu... sense poema no soc res, i aixo ho saben be la gent que m'estima i m'envolta per aquest fotut mon que ens fa viure sempre depressa i a contracorrent.
Tinc una dona meravellosa,i dos fills maquissims : la Marina de 10 anys i en Biel de 3.
Prefereixo que no em valoreu, gracies.