2013 tocada i...

Un relat de: Antonio Mora Vergés

La mal anomenada "crisis financera " comença a fer els primers estralls; constructors i contractistes d'obra, professionals lliberals i tècnics de la construcció, notaris, registradors i recaptadors d'imposts en general, han anat veien com de dia en dia, s'aturava la seva activitat.

Ara sentim parlar de crisis de liquiditat en alguns bancs i caixes, i veiem ofertes d'escàndol per tal d'obtenir diners. Hi ha qui veu en això el resultat d'un excés quan a l'oferta fins fa dos dies. D'altres veiem com més probable l'incompliment de les seves obligacions per part de moltes entitats públiques. Molts pressupostos municipals preveien uns grans ingressos en el capítol de llicencies i permisos d'obres, i es troben ara amb percentatges que no superen en algun cas el 10% d'aquella estimació. Impagar les quotes dels préstecs a l'empara de la inembargabilitat de les Administracions Públiques és alhora que senzill, la forma més discreta d'amagar les dramàtiques conseqüències d'una política d'aparador.

El pais ha viscut per damunt de le seves possibilitats serà el diagnòstic dels nostres "experts", no!, no! i no!, els que han viscut per damunt de les nostres possibilitats, son els nostres polítics, i molts alts cossos de la funció pública. I Val a dir que a ells , i NOMÉS A ELLS, se'ls han de demanar responsabilitats.

L'augment dels interessos tenia - segons els "experts " com a finalitat refredar la economia; a la llum de l'actual situació, el refredat ha evolucionat ràpidament i tenim ara un greu problema s'asfixia per excés de líquid als pulmons !.

La situació demana una resposta urgent; reduir els interessos almenys de dos punts percentuals, i començar a implementar mesures que alhora que novetat incorporin una resposta eficaç, senzilla i gens costosa en la línia de reduir les diferencies socials. Algú recorda la proposta d'una prestació "universal" de 600 € pel sol fet d'existir ?. Lliure d'impostos està clar !. Com a contrapartida s'eliminarien tots els ajuts : municipals, autonòmics, estatals, europeus, i els milions i milions de euros en sous dels administradors d'aquesta "bondat pública ".

Si teniu altres propostes - reals - d'estalvi i millora, sou pregats de fer-les públiques.

Avui tenim coneixement d'algunes entitats que estan "tocades", és feina de tots evitar que finalment estiguin també enfonsades !

(c) Antonio Mora Vergé

Comentaris

  • Confusió[Ofensiu]
    T. Cargol | 19-10-2007

    Estic d'acord amb que no pugin els interessos, però el diagnòstic que fas no em convenç.
    La culpa d ela crisi no la tenen els ajuntaments, crec jo.
    Des de l'orientació econòmica neoliberal - la mateixa que fa la guerra a l'Irak, per entendre'ns - S'ha volgut baixar el sou de al gent,se l'ha enredat amb ofertes per a ser "propietari" d'una vivenda a l'empara d'uns tipus baixos però variables - Stiglitz el premi Nobel - es posava no fa gaire les mans al cap- i dient-los que tranquils! endeuteu-vos que és una inversió perquè els preus pujen. Ara esl preus no pugen, sinó que baixen i els tipus no baixen sinó que pugen i molt pocs hi han sortit guanyant.
    Abans s'endeutava el govern en la mida en que podia arribar a creixer al economia, fins i tot més, per donar serveis a la gent i ara es vol que la economia rutlli però que s'endeutin els particulars, el govern no - fora Keynes crida Alejo Vidal-Quadras, més fort que no fora Marx! Els serveis públics com Endesa - aquest recaptadors d'impostos - són privats - en teoria molt ben gestionats - per l'accionsita!
    Com aquells serveis mèdics que només et volen de client si estàs sa.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com