17 de març: Una nit màgica a Barcelona.

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Tinc que reconèixer que havent arribat al nostre Sóller (Mallorca) m'ha quedat un tel de nostàlgia del que he viscut aquests dies per Can Barça, com de manera amatent , la meva dona i jo, li diem a Barcelona.
Quina diferència el poder conèixer en persona aquests amics i amigues que s'han anat fet a través de les paraules , d'alguna que altre fotografia, i de molts xerrades pel Fòrum i el messenger.
Arribar a l'Ateneu, concretament a la Sala Josep Maria Segarra, on un projecte meravellós prenia nom físic. "CAT" relatsencatalà.com- recull dels millors relats. Versió 1.0"., em va corprendre.
Quanta il.lusió em feia travessar el Mediterrani, per poder estar amb tots els amics i amigues que havien tingut la gran sort i el gran talent per tenir la seva possibilitat de veure el seu relat imprès.
La vetllada de la presentació fou lleugera. Les paraules dels que la feren, sentides des del més profund. De sobte, un projecte en base virtual és convertia amb un llibre físic i real i tangible. Saltava de les pantalles dels ordinadors, de la web, dels bites, a un espai que tindria forma, exactament de llibre. Procés que sempre venia donat a l'inrevés com va afirmar En Màrius Serra.
Cinquanta escriptors relataries i cinquanta relats assolien un espai holistic. S'unificaven per la força de la paraula.
Be, al finalitzà la presentació, molts d'ells em varen dedicar al llibre amb les dedicatòries més maques i amatents que m'havien dedicat amb ma vida. M'estava sentint ben igual que a casa meva. I per si no faltava res pels dos reals justs (terme emprat a Mallorca), també em demanaren que jo els s'hi escrivís una dedicatòria al llibre. Jo estava al·lucinant en colors.
I els deia: - Però si jo no tinc cap relat en el llibre.

La resposta sempre la mateixa.

-Això ens és ben igual. Tu també formés part de nosaltres, malgrat no hi hagi cap relat teu en el llibre. I aquestes paraules sorgien de dins del cor.

El llibre si abans li vessava la vida, ara signat i dedicat s'ha convertit amb un tresor. Bertold Brech deia "Que els objectes es fan preciosos perquè han estat apreciat moltes vegades". Crec que aquesta frase defineix clarament els meus sentiments cap aquesta gran Trouppe de relataires, de persones senzilles amb uns cors que els vessa la sensibilitat. He sentit que aquest nexe que ha travessat el mediterrani i record al nostre estimat Miquel i Martí i Pol amb el seu pont de mar blava, ja que de manera màgica s'ha constituït aquest pont que ens ha unit a tots amb el sentiment i la paraula.
Quan m'atreveixi, deixaré escrit aquest text d'agraïment a la pàgina de rc, sense tampoc deixar de donar les gràcies a tot el seu equip així com a totes les persones que formen l'Editorial "La Quadriga"
No pos nom de tots els relataires que vaig conèixer ja que també n'hi va haver que el temps i tota l'activitat que es produí després de la presentació no va permetre fer aquest contacte més directe, i no voldria per res del món excloure'ls i no poder posar el seu nom. Espero que no sigui la darrera vegada que estic a Barcelona per participar amb un acte tan fraternal de realització d'una il.lusió i que al mateix temps és una manera fantàstica i no utòpica de crear un suport literari i únic que unifica la nostra pròpia cultura literària.

Comentaris

  • no ho podies explicar millor[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 24-03-2005 | Valoració: 10

    compartecs tot lo que dius de la nit del 17, per la part que em toca la Rafi i tu em duguereu tot l'aroma de la nostra terra, no m'hagués cansat mai de xerrar amb vosaltres, va ésser un privilegi poder gaudir de la vostra companyia aquests dos dies maravellosos ...que esper que es tornin a repetir aviat ...

    Una aferrada molt forta a tot dos

    Conxa

  • Certament, Josep...[Ofensiu]
    Llibre | 24-03-2005

    aquella va ser una nit màgica. I això, penso jo, ho vam aconseguir entre tots. Tots i totes les que formem part d'aquesta pàgina. D'aquesta... com ens van anomenar, el dia de la presentació?... comunitat. Quasi prefereixo dir família.

    Va ser una vetllada màgica perquè l'aire que separava els nostres cossos anava carregat, impregnat de joia, d'il·lusió, d'afecte... de tants sentiments que en podria fer una llista gairebé eterna.

    Suposo que va ser una nit màgica, perquè nosaltres hi vam aportar la màgia.

    I no coneixia aquestes paraules de Bertold Brecht, però em sumo, tal com has fet tu, a la seva sentència: "Que els objectes es fan preciosos perquè han estat apreciats moltes vegades".

    Salut!

    I contenta d'haver-te conegut.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539844 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!