Un dia com un altre de l´any 2050

Un relat de: jroig
Visc a la secció 11.09, departament 17.14, anys enrere conegut com "El Bruc" (Barcelona).

Arribo a l'alçada del meu habitacle model mèdium, després de tornar d'una reunió d' empresa, feia 3 mesos que no veia els meus companys de secció, ara treballem tots a casa i una vegada al trimestre ens trobem a les oficines de la companyia per intercanviar dubtes, aprendre noves funcionalitats i veure'ns en directe.

Totes les comunicacions i operacions entre nosaltres són via "Starlight", ja no necessitem el paper per treballar. Com diria un antic director comercial "el paper és història, treu-t'ho del cap!!".


Fa molt de temps que no estem en nòmina, és un concepte vell, antiquat, ara tots som autònoms, presentem una factura cada mes i si l'activitat comercial no és l´adequada, és cancel·la la relació contractual amb un preavís de 7 dies. D'aquesta forma les empreses sempre tenen el nombre necessari de treballadors i s'elimina el cost de subactivitat.

La porta de casa s'obre només apropant-me a ella, el reconeixement visual en permet entrar-hi sense necessitat de claus.

Totes les meves funcions vitals estan monitoritzades les 24 hores del dia, qualsevol alteració del meu cos és rebuda per les assistències a humans i en cas d'emergència s'activen els protocols d'auxili.

Fa deu anys una epidèmia mundial va aniquilar el 80 per cent de la població i els humans som ara una peça de l'engranatge, vital i molt valuosa.

A diferència d'altres humans en resisteixo a tenir un "Humanbot", sóc massa independent com per a compartir residència amb una màquina que no descansa mai.

Amb un senyal de veu la pantalla multitasques s´activa en modo funció, segons si vull veure correu, connectar-me amb el banc, realitzar una trucada, veure una pel·lícula o la televisió, escoltar música o la lectura d'un llibre o validar la proposta de compra emesa per "foodme" (central de control d'alimentació).

"Televisió" li indico, "Futbol", "Barça" i al moment ja puc veure l'últim partit disponible. El Barça és l'únic equip que continua sent independent, ja no queden equips de ciutats o pobles, els equips ara s'anomenen, "Sony", "Apple", "Samsung", "Addidas" o "Fujitsu" entre altres, i el seu àmbit d'influència és planetari.

El mateix ha succeït amb els països, a Europa concretament, els nous "estats" són: "Volkswagen", "Allianz", "Hsbc", "BNP Paribas", "Coca-cola".

L'antic estat espanyol forma part ara del que es coneix com "Walt Disney South Europe" (Portugal, España, i el sud de França). L'estat més nou (Catalunya, 2014) no esta integrat ni reconegut per cap corporació. El grup empresarial que més a prop ha estat d'incorporar-la va ser "Alibaba Group".

Els partits polítics, sindicats, parlaments i governs van desaparèixer, no hi ha suficient moviment econòmic ni persones per mantenir a humans que no feien cap aportació directe sobre les necessitats de les corporacions.


A la mitja part del partit connecto el xip que porto integrat al braç a la consola de control i procedeixo a actualitzar el programari. L'última vegada que vaig anar a comprar el nombre de crèdits no era el correcte i la situació va ser incòmoda. Encara sort que sóc client habitual i vaig poder emportar-me a casa tot tipus de menjar i líquids en format càpsules sense cap problema.

El menjar en càpsules s'ha popularitzat i estès per tot el món, ja ningú compra aliments en format "old", ara amb una píndola més una mica d´aigua, aquell embolcall que deia pizza 4 estacions o pollastre al forn, en pocs minuts passa de pastilla a un magnific dinar.

El xip et permet pagar o utilitzar serveis a tot arreu , sense necessitat de portar a sobre els obsolets smartphones.

El xip també et permet rebre comunicacions i visualitzar-les al palmell de la mà e interactuar sobre l'imatge.

Abans d'anar a dormir, prenc una pastilla perquè circuli pel meu organisme un nanoxip que s'encarregara de revisar internament tots els meus òrgans a la recerca de símptomes de malaltia imminent.

Ordeno dormir i les llums s'apaguem automàticament.

L'ordinador central vetllarà pels meus somnis, per les meves pors, pel meu benestar.

Processarà els somnis i si considerà que continuo sent viable demà tornaré a veure la llum, bona nit CAT 0911.20.14.

Comentaris

  • un mon felic?[Ofensiu]
    iong txon | 14-08-2014

    I suposo que despres d'un temps a l'atur aquest Gran Germa et deu considerar inviable I ja no et despertes...
    He de dir que m'atrau la ciencia-ficcio I trobo molt enginyos el teu relat, tot I que el marge de 36 anys suposo que seria curt per tants canvis, alguns dels quals millor si no s'arriben a realitzar mai, es clar. M'agrada en particular la imaginacio I la inventiva que demostres amb algun dels noms d'aquests serveis futuristes. Podries gunyar-te la vida amb el marketing o la publicitat:jo correria a registrar-los! ;-)
    Et felicito per aquest relat de presentacio, tan ple de fantasia.
    Benvingut a RC, esperem llegir-te alguna cosa mes aquestes vacances.

    iong

  • Crec...[Ofensiu]
    AVERROIS | 14-08-2014 | Valoració: 10

    ...que l'has clavada. Sinó canvia res ens dirigim de cap al escenari que ens descrius.Algunes coses no seran ben bé així però per allà van els trets.
    La tecnologia és un be molt preciat, però massa pot ser una pandemia com una altra.
    Benvingut/uda a relats.

    Una abraçada.

l´Autor

jroig

3 Relats

4 Comentaris

1886 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Sóc nascut a Barcelona ciutat i ara visc a El Bruc. M´agrada escriure encara que no sé, però tinc idees i les vull explicar.

Si vols llegir altres escrits que no són relats.


Visita El Bloc d´en Roig