tots els que tenen gos són uns feixistes

Un relat de: Iu Xalant

Que l'èsser humà és un cabró i un dèspota per naturalesa queda reflexat en la frase "el gos és el millor amic de l'home". Perquè aquesta dita deixa molt clar quin és el concepte d'amistat que té l'home. Potser amistat no és afecte o amor, ni és compartir, ni comprendre, etc. En realitat amistat és utilitzar a un altre, esclavitzar-lo, és aprofitar a aquell que diem amic en benefici nostre. Sí, perque què significa que el gos és el millor amic? significa que aquell a qui pots tenir lligat a una cadena sempre que vols, a qui l'ensenyes a defensar la teva propietat privada i a atacar als intrusos, a qui aparelles amb qui més et convé, etc... aquell, deia, a qui fas tot això, aquell és el teu millor amic?
Tots els que tenen gos són uns feixistes. Ho són perquè no és conformen amb tenir un gos simplement, sino que aquest ha de ser un representant d'una raça determinada i, si pot ser, descendent d'un bon llinatge. És a dir que, com a bons fatxes, practiquen orgullosos una mena de segregació racial i social, de forma que discriminen les races sense pedigri ( peteners), i els gossos de carrer (la classe baixa, el lumpen). O sigui que no hauria de ser descabellat creure que aquest tipus de gent arribin a fer equacions tals com: un gos petener de carrer mort de gana = un miserable negre sense papers. Ara bé, els gossos de bona raça no en tenen prou amb això per satisfer l'amo; moltes vegades han de ser "retocats" per aconseguir la felicitat del dictador. Sí, retocs com ara: retallar les orelles, tallar la cua, capar-los, etc... no sé com es dirà d'això en cercles canins però crec que potser es podria definir com mutilacions i tortures. I no caldria esmentar els experiments genètics i els creuements impossibles en busca de noves races; aquells que es dediquen a això no són més que una colla de nazis amb un gran complexe de Frankestein.
Tots els que tenen un gos són uns feixistes, i aquells que, a més a més de tenir-lo, es declaren defensors dels animals i utilitzen la seva mascota canina per demostrar a la resta del món el seu pretès amor a les bèsties, són, a més de feixistes, uns malparits hipòcrites. Aquests són els que acostumen a tenir gossets de companyia (de bona marca) amb uns llacets i vestidets ridiculs, per no parlar de les barbaritats que els fan a les sales d' inquisició canina, perdó, volia dir perruqueria per a gossos. Hi ha una classe de gent que considera al gos com un més de la família; i no, no senyor, perquè és una mascota, un animal, i resulta que al gos potser li agradaria estar-se revolcant pels fems junt amb altres gossos. Potser en comptes de compartir el sofà amb l'amo i mirar la tele plegats, el gos desitjaria sortir al carrer i tirar-se a aquella petenera tan bruta i podent que es passa les nits bordant i no ens deixa dormir. I diuen que els seus gossos estan més ben cuidats que moltes persones; senyors, no fotem, és que precisament són gossos i no persones!
Es diu que el gos és un animal molt intel.ligent. Això diu molt poc a favor del concepte de intel.ligència que tenim la raça humana. Es veu que intel.ligència és igual doncs a submissió, a aprendre tot el que et vulguin ensenyar sense protestar i a cumplir això durant tota la vida. Per exemple, s'agafa un gosset, se l'ensenya a defensar a l'amo i la seva propietat i a atacar als intrusos; si el gosset apren ràpid i ho fa tot sense rexistar és un animal intel.ligent; si en canvi va a la seva bola i no aconsegueix ser "educat", és un tonto. No! el gilipolles és aquell que obeeix en tot. Pregunto: trobarem molta intel.ligència en un campament militar, on una colla de joves només saben i només poden acatar ordres? Tan de bó les coses canviessin, i molts gossos es neguessin a seguir el joc; tan de bó esclatés la revolució a alguna escola on els ensinistren. Això podria significar la senyal que l'evolució canina donarà un pas endavant, on la submissió a l'home deixaria de ser l'única raó de l'existència dels gossos.


Comentaris

  • Sort de la introducció[Ofensiu]
    Biel Martí | 26-05-2005 | Valoració: 8

    Sort de la introducció, Iu, en la que dius que és un relat irònic, perquè sinó jo mateix faria aquí i ara una disertació totalment en contra del que has dit. Malgrat això, és curiós com estableixes la similitud entre els amos de cans i els fatxes (la comparació de gos pataner amb immigrant "ilegal" és molt bona) i les raons que trobes per defensar, a més ben escrit, aquest alegat antiamosdegossos. Trobo pitjor però, que els gossos es caguin al terra i l'amo deixi la merda on és... Si ens possessim a analitzar aquesta crítica destructiva, malhauradament, trobariem que moltes de les coses que dius són veritat. Colló, com m'enrotllo. Apa siau!