Si coordines sigues flexible

Un relat de: llacuna

Avui dia a les feines no es valora que facis la feina bé, sinó que treballis com més hores millor. Ningú no ha pensat que la gent cremada i cansada no rendeix? No entenc les ganes de esprémer la gent fins a l'última gota d'energia. Després patim perquè tenim càncers i altres. No m'estranya! amb el ritme de vida que portem.
El que si sembla és que aquesta ruta o la canviem nosaltres o no hi ha qui la canviï.
Som els treballadors i treballadores qui hem de decidir sobre el temps efectiu que requereix la nostra feina per tal que també siguem feliços en les nostre vides fora de la feina. La jornada de 8 hores només és obligatòria si contemplem el temps que cal cotitzar, però aquest és l'únic sentit. I això entre tots i totes ho podríem canviar. Hi ha moltes feines que no requereixen de 8 hores, sinó que es poden fer en 6 hores en 7, en 5, i potser algun dia en 8. Si la gent anés menys estressada per les estones que ha de demanar permís per anar el metge, comprar-se no sé què, visitar no sé qui…, arreglar no sé quina gestió, sinó hagués de patir per això, el rendiment seria més alt i la gent més feliç.
Us animo a que si coordineu un grup de treballadors sigueu flexibles amb el temps i humans amb ells i amb vosaltres. La feina ha de sortir, però sovint sinó surt és més aviat perquè no s'ha planificat bé i no perquè no s'hi dediquen prou hores.
Si un dia estem cansats, descansem, l'endemà ho farem amb més energies i potser aquell dia un company o companya sí ho podrà fer per nosaltres. No perdem l'objectiu de les nostres vides que és ser feliços, no acumular diners per pagar-nos drets que haurien d'estar més que garantits, com ara el menjar i l'habitatge. Demanem els drets bàsics que tota persona ha de tenir només pel fet de venir al món, i un cop garantit això :treballem. És veritat que hi ha països molt més pobres, però no els ajudarem gaire traspassant-los un sistema de vida estressant com el que ens estem creant. No perdem el sentit de la vida treballem per construir una vida més feliç.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer