Repte LXIII - El darrer sol

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Jeremias Soler (26 de novembre del 2005)







Tema: "Demà, en aquesta hora, hauré mort"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "iridescent", "fesomia", "esbarzer" i "virulent"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: qwark







Text guanyador:



Avui, quan aquell que és a l'altra banda del mirall ha vingut a trobar-se amb mi per afaitar-nos m'ha semblat no reconèixer la seva fesomia. I no ha estat perquè ocultés la seva ànima sota cap màscara. Ben al contrari, l'energia del seu esperit fluïa a través de la seva pell com la llum iridescent del capvespre ho fa a través del vidre. He vist bategar el seu cor, que era el meu, i la música tràgica del seu ritme insinuava un compte enrera sinistre. Apropant-se temeràriament al zero. Demà, a aquesta hora, seré mort.


Surto de casa, amb les intencions clares com l'aparença transparent del meu guia. Els autèntics profetes no són els que ens ajuden a esquivar l'abisme sinó els que ens condueixen cap a ell. Agafa la teva ànima i porta-la lluny d'aquí, per començar. Escapa d'aquesta ciutat virulenta que et crema per dins i et glaça l'esguard. Em cordo el cinturó - absurda ironia - i em capbusso en les grans artèries d'asfalt. Lentament, els nuclis urbans deixen lloc al medi rural. Però jo vull anar més enllà, més al sud. Vull arribar als paisatges àrids on només els esbarzers desafien les lleis abrasadores del Sol i de la solitud.


L'últim camí de pols esgota la reserva de carburant. A l'exterior, la lleugeresa d'una brisa acarona els meus cabells. Camino sense pressa en la solitud que cercava. Torno a sentir la seva veu. En el no-res trobaràs un abisme osmòtic que anirà absorbint la teva essència fins que quedis completament buit. Aleshores assoliràs l'equilibri i podràs pertànyer a allò que és Universal.

Canto ben fort per allunyar l'estúpida veueta. No sé com són les coses al seu món, no tinc intenció de preparar-me per al Nirvana. Jo només volia seure tranquil·lament i veure la darrera posta de sol.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

  • Vot de la dècada![Ofensiu]
    Leela | 03-03-2006

    M'ha agradat moltíssim com has escrit aquest repte. Hi ha frases que les he trobat molt profundes: el bon profeta és el que et condueix a l'abisme. El millor per mi però, ha estat el final: la contraposició entre la veu de la raó que vol mostrar la mort com la fusió amb l'univers i... el que sentim: unes ganes immenses de veure la darrera posta de Sol.
    He trobat que és un escrit amb molta sensibilitat i amb molta reflexió al darrera.

  • el darrer soleil...[Ofensiu]
    quetzcoatl | 23-12-2005

    i el darrer gest terrenal. El desig de voler SENTIR amb els cinc sentits els últims instants de vida i consciència.

    Una mica recargolat en llenguatge, però molt profund i amb un missatge viatlista de fons que eriça la pell.

    petons!!

    m

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283845 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!