Relat d'aula

Un relat de: carminaburana

15.IX.05 fonaments d'infermeria -relat d'aula-
Són 2/4 de 5 i encara hi ha la professora de la classe anterior, sembla que la direcció de l'escola ha utilitzat la primera hora per fer la benvinguda a l'estudiantat i per això s'ha retardat tot. Quan intento començar la gent té ganes d'estirar les cames i aixecar-se una mica.
Ja començant, em presento i convido a la gent a fer-ho, tot i que es fa llarg crec que els agrada parlar i escoltar als companys. Es repeteixen algunes situacions d'anys anteriors: alumnes que volen fer odontologia, podologia, veterinària, medicina... i els faltaven tres dècimes! o bé que han repetit la sele, hi ha qui fins a quatre vegades... Tanta energia per estudiar medicina ha de tenir el seu premi, tot i que de vegades inclús desconeixem quin és el premi... serà fer infermeria i ser una molt bona infermera? Alhora també hi ha qui ve després de tastar altres menjars: medicina -de nou- biologia, farmàcia... ja en altres escrits he apuntat que el meu desig és que trobin allò que els sigui útil per el seu desenvolupament personal i professional.
Hi ha qui ve a estudiar després de temps de no fer-ho, els dic sempre que la seva motivació els fa aprofundir i aprofitar tots els recursos de que disposen, per tant ENDAVANT! Ajunteu-vos i treballeu plegats.
També hi ha qui es presenta dient que té 17 anys... recordo l'any passat quan a en Floren li vaig preguntar l'edat en un moment en que em semblava que actuava de manera poc madura... i ara dic: massa madura! També tenia 17 anys! Crec que a mesura que em faig gran, crec que vosaltres també en sou més... teniu temps de créixer personal i professionalment, la varietat d'edats, d'experiències, de vivències i també de perspectives, espero sigui un element que ens ajudi a enriquir-nos a tots plegats.
També hi ha qui ve després d'estudiar i portar una motxilla d'experiències laborals: informàtica, filologia francesa, podologia -a trio- dietètica... quina relació hi pot haver entre elles? I amb la filosofia? Podríem dir aquí que el professional d'infermeria té sentit en la mesura que pot fer un servei a la societat, en la mesura que hi ha individus que demanden de les competències d'infermeria, per tant si és variada la població a la que li donem servei, també pot ser i és interessant que siguin variats els professionals que en donen... i així aquesta diversitat fa que sigui més interessant i enriquidora la relació formativa que ens espera aquest semestre.
Una dificultat que espero resoldrem satisfactòriament és l'ús del català a l'aula, em sorprèn l'expressió clara, ara sí en català, d'una alumna romanesa, d'un alumne argentí i la dificultat d'un extremeny, una equatoriana i d'algú que no recordo la procedència... la comunicació és essencial i superarem les dificultats, també la d'un alumne que té lleugerament alterada l'audició, com futurs professionals del tenir cura començarem cuitant-nos i aprendrem en l'escomesa...
El rellotge corre més ràpid del que voldríem i en poc temps presento l'assignatura i queda pendent per avui especificar sobretot com plantejarem l'aula com comunitat d'investigació i com plantejarem l'avaluació continuada en portafoli.
Aquesta ha estat una mirada al primer dia de classe d'aquest semestre, espero que us animeu a escriure i que puguem fer un diari d'aula: ANIMEU-VOS!



Comentaris

  • Gràcies![Ofensiu]
    ThePinkBlueLady | 05-07-2006

    Aquest és el resum del primer dia de Fonaments, oi? jeje Sempre recordaré el primer dia, em va donar la sensació que l'assignatura i el mètode de treball eren una broma, però el cert és que vaig aprendre molt, no només de l'assignatura, que això és força important... També recordo que em va sorprendre el fet de que te'n recordessis d'alguns noms el primer dia i que t'aprenguessis, conforme anava passant el curs, els noms de la majoria de persones... És molt positiu no sentir-se un NIUB només!
    I res més! Quan tornis a escriure'n un ja me l'enviaràs!
    Un petó,

    Mònica

  • Alumna de "carminaburana"[Ofensiu]
    Terpsicore | 04-07-2006 | Valoració: 10

    Hola!

    M'ha encantat el teu relat; transmet la mateixa energia i el mateix sentiment que cada dia posaves en les teves classes de "Fonaments d'Infermeria".
    Si t'has fixat, el títol del meu comentari és "alumna de carminaburana"; i és que, malgrat que ja no estic a la teva aula, sempre aprenc de tu, de les coses que dius i d'allò que defenses per un món millor.
    Continúa com sempre!

    Una abraçada!!

    R.......