REGAL NO ESPERAT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Era el dia abans de Nadal i la Maria de tretze anys estava asseguda davant la llar de foc, retallava estrelletes per penjar a l'arbre de Nadal, ella en sabia molt, amb cartolines de colors els dibuixava i els plegava i retallava, papiroflèxia deia la seva tia, que en aquestes coses sempre trobava el mot escaient, segurament era per la seva afició pels mots encreuats, la Maria a vegades també l'ajudava i compartia amb ella la seva afició per la lectura.

Aquest any no havia demanat res al tió de Nadal ni al pareNadal ni als Reis, era ja una doneta i tampoc s atrevia gaire a demanar res car la seva mare estava malalta i no podia treballar. Els diners no abundaven a la casa de la nena, i ella era conformada i amb tot el que li regalessin estaria contenta. Un llibre, uns llapis de color, per dibuixar , li agradava el dibuix i la música.

El seu avi la va veure en portar troncs per la llar de foc i li va dir que faria millor en fer quelcom més productiu que retallar estrelletes. La Maria no va dir res , era una xiqueta callada i dolça i va somriure al seu avi i va continuar retallant.

El sopar de Nadal va ser com qualsevol altre, els pares, els avis i la menuda. No va ser el típic sopar de Nadal, on tira la casa per la finestra, era un sopar normal. Després d'ajudar a recollir la taula i fregar plats la nena va anar a dormir com qualsevol altre dia. Va fer un peto a tots i els va desitjar Bona Nit de Nadal.

Al matí en entrar a la cuina va veure un gran paquet embolicat. Tota la seva família estava allà esperant veure-la entrar. Amb mans tremoloses va desembolicar el gran paquet. I dins hi va trobar un tocadiscos de vinil amb uns quants discos per escoltar. En aquella època li agradava molt Llac, Raimon i Joan Manel Serrat., ni hi havia un de cada u.

La Maria amb llàgrimes als ulls abraça la seva família i va donar les gràcies i va desitjar sols una cosa, que la seva mare aviat és poses bona. Llavors sí que la seva felicitat seria completa.

I el dia de Nadal la música sonava i sonava i la Maria, escoltava i escoltava. Va ser un Nadal amb un regal ben encertat. . El pare Nadal havia sigut la germana de la seva mare, la seva tieta. Avui encara ho recorda.

Comentaris

  • Regalets[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 27-12-2017 | Valoració: 10

    Encara que els regals puguin semblar a certes edats innecessaris. També és cer que està més en el fet que no pas en si en el regal. Bon any , Nil.

  • Bonic relat[Ofensiu]
    Karin | 27-12-2017 | Valoració: 10

    Altres temps no gaire llunyans per alguns

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324536 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.