Rates

Un relat de: ernestina

Rata d´oficina. Codi de comportament. ½ DECALEG FRUSTRAT.


1

La rata d´oficina necessita moltes fotocòpies, no és feliç amb una còpia ràpida i eficaç per tocar el dos ràpidament i continuar treballant amb agilitat, deixant lliure la maquinària d´oficina comuna a la resta de mones grises que conviuen amb l´esmentada rata. La rata d´oficina arriba en el pitjor moment possible amb un feix de folis estúpids i d´allà no la treu ni un terratrèmol espantós; tu, un sac de nervis, piques rítmicament el terra amb el peu dret, mires el rellotge, escoltes el rabiós telèfon que truca demanant el teu fax, la teva fotocòpia, i la rata que no se'n va i no diu res i va copiant material inútil amb una indiferència repugnant; encès, penses que la mataries amb una destral ben afilada i series feliç de confessar-ho a la policia amb tota mena de detalls.

2

La rata d´oficina no esgota les grapes en el moment culminant d´una gestió urgent - com normalment et passa a tu- perquè quan fa una excursió a l´armari de material, ho fa en silenci i amb una planificació endimoniada i arreplega material suficient com per subministrar logística a un terç del continent americà. El seu fosforito groc té sempre una color viu i saludable i la rata d´oficina enganxa pegatines amb el seu nom impecablement escrit a la grapadora, la foradadora i els bolis importants. Quant se'n va a casa tanca amb clau un buc exquisidament net i pràctic i si se t´ acudeix tocar-li alguna cosa i no deixar-ho EXACTAMENT ON ERA és capaç de clavar-te una pallissa verbal i/o física de tal magnitud que no tornaries a sentir l´alegria de viure en uns quants mesos.

3

La rata d´oficina sempre comunica i no acostuma a deixar encàrrecs, i quant els deixa, ho fa tard i malament. Ah, i és capaç de mantenir un client en espera, escoltant Under my skin durant 6 o 7 minuts només per passar-te la trucada ( "això ho portes tu" ) i no haver de moure una neurona en favor teu, la rata immunda.

4

La rata d´oficina amaga dades administratives importantíssimes que li fan la vida molt més fàcil i que et farien la vida molt més fàcil si no fossin unes mesquines rates d´oficina i amaguessin dades administratives importantíssimes que li fan la vida molt més fàcil i que et farien la vida molt més fàcil etc ad eternum.

5

La rata d´oficina sembla mantenir una mena de complicitat obscura amb el cap de departament l´origen de la qual es perd en la foscor dels temps, quan tu no havies ni començat la carrera i la rata d´oficina ja treballava, colze a colze, amb el cap de departament amb el que, repeteixo, amaga secrets que t´exclouran SEMPRE.

6

La rata d´oficina no diu sempre la veritat.









I moltes, moltes coses més.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer