Propietat transitiva en una relació d'equivalència

Un relat de: Jose Antonio Jurado Ramos

Sitges, 22 de Desembre del 2003

Avui t'he dedicat tot el meu dia des de ben d'hora: he fet uns llargs en la piscina, utilitzant el teu estil. He esmorzat un bon plat dels teus cereals amb llet i cacau, nu i a la terrassa mirant el mar, tal com feies. I a la taula m'acompanyava un bon ram de flors, com a tu t'agrada. He anat a ciutat a comprar llibres dels teus autors favorits, i m'he assegut en el passeig a veure passar la gent, com fèiem quan eres petita. He menjat en el teu restaurant, i he fet un tranquil passeig per la platja dels teus somnis. T'escric davant d'una copa de vi, del que beguérem en la teva llicenciatura i escoltant la Tracy Chapman, "la veu de la teva ànima". Per descomptat que aquesta carta, les flors i el llibres te'ls duré personalment, amb la invitiació a les meves noces. Si: en el dia del teu aniversari et dic que, per fí, em caso amb la persona dels meus somnis. Cert és, que fa cinc anys que no ens veiem i no saps moltes coses de mi; pero també és cert que estrenats avui els trenta, tens dret a saber certes coses. Per exemple, que em vaig separar de la teva mare, no perquè "treballava massa i no tenia temps per a vosaltres", com diu la teva àvia. Si no, perquè no era una relació, digem-ne … "Natural?". Em vaig casar amb la teva mare perquè, a part de ser excepcional, l'estimava. Encara així, havia d'amagar el meus veritables sentiments, guardar les aparences. Però això ja va passar, està mes que aclarit amb la teva mare i no crec que sigui convenient explicar-t'ho per carta. Per tant, i com ja no tinc edat per a donar-li voltes a les coses, el dia sis de Gener del 2004, em casaré en una cerimònia laica que celebrarem en la nostra terrassa, amb en Jaume: l'home que estimo.
Prec m'acceptis la invitació, i avisa'm si véns acompanyada, per a confirmar les places del convit.

El teu pare que t'estima,

Alfred


Barcelona, 26 de Desembre del 2003

T'estimo Papà, i voldria donar-te les gràcies, però no puc. No puc donar-te-les per la teva falta de confiança, pel teu silenci. Soc la teva filla, jo!. On eres? On eren les teves paraules per ajudar-me a entendre el que em passava? On era la teva veu que pogués suplir tanta solitud?
Si a les hores m'ho haguessis explicat tot, jo m'hagués entès millor a mi mateixa.
De totes maneres voldria donar-te les gracies per les flors, pels llibres, per la teva visita, per haver acceptat en aquell moment que jo et contestés amb silenci a tot el que em vas explicar. Admetre'm que t'ho escrigui quatre dies després, però ha estat el temps que necessitava per a col·locar en el seu lloc tants anys d'existència desordenada i incompresa. Tu, trigares més …
Ha estat dur veure't de tant en tant i no poder parlar de nosaltres mateixos, tal com m'agradaria fer-ho abans de les teves noces. Necessito veure't, parlar-te, sentir-te … Ho necessito, i molt.
Compte que vindré, acompanyada per Noèlia: la meva parella des de fa cinc anys.


Malgrat tot, t'estima

Elisenda



Deltebre, 26 de Desembre del 2003

De vegades miro el cel, i observo com els ànecs volen de manera decidida fins la seva destinació en forma de fletxa; com si volguessin indicar cap on es dirigeixen. Em recorden a tu, Alfred. Sempre vas voler volar, i el teu cor m'indicava, com la fletxa dels ànecs, a on et volies dirigir. I es ara que has trobat el teu destí.
Però … I jo? I l'Elisenda? Què ens oferia el destí ,llavors, a nosaltres? Prou tenies tu en trobar el teu Nord, oi? …Podria retreure't que és la primera noticia que tinc de tu d'ençà la nostra separació, per exemple. I tu a mi, per exemple, que no vàrem ser prou honests amb nosaltres mateixos: Dues persones insegures i dubtoses de tot, varen dur al món una filla que ha tingut - i tindrà - que suportar el errors comesos pels seus pares …
I mai t'has preguntat, per què no em vaig oposar a la nostra separació? Per què et vaig ajudar a fer les maletes aquell divendres, després de fer-li un petó de comiat a l'Elisenda al llit? Per què no vaig plorar jo, quan et vas acomiadar de mi?. Tal vegada, llavors, jo també desitjava volar …
Faré de padrina, tal com vas deixar dit en el contestador. Però no ho faré sola. Vindrà amb mi l'Anna: el destí de la meva fletxa. I espero que vosaltres féu de padrins nostres, perquè també volem segellar la nostra relació.

Sense oblidar mai el nostre temps viscut, agraïda sempre

Joana

Comentaris

  • M'ha agradat el relat-carta. Ara bé, a mi també em sembla que el tercer no em cal, sí crec que és necessari de cara al títol matemàtic, però una mica ja te l'imagines quan has acabat el segon. No en penges més?

  • Gracies Biel[Ofensiu]

    Ja fa mes de un any que está escrit, i sempre he tingut clar que no está ben acabat. La veritat, tenía por de entrar en la WEB i vaig penjar l'ultim que vaig fer. Coses que dona la vanitat ...

    En fí, gracies pel teu comentari. Salut i Euros.

  • Curiós i un gran títol[Ofensiu]
    Biel Martí | 30-03-2005

    Curiós relat, J.A.J. Ramos (em permeto la llicència d'abreviar-te), que primer mostra un relat en ets i uts i passa a tenir el format de carta, més lliure, sense miraments... Potser previsible la tercera carta, doncs ve precedida de les altres dues i això trenca una mica el factor sorpresa dels altres dos. Benvingut a la web!

    Biel.

l´Autor

Jose Antonio Jurado Ramos

2 Relats

3 Comentaris

2289 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00