Pedrís meditatiu

Un relat de: Narpan

Els adults no podem exigir esforç a infants i adolescents si no els assegurem les condicions necessàries perquè realitzin aquest esforç en un clima educatiu, és a dir, en una clima de confiança basat en l'amor.
Per això l'esforç per aprendre, si només te la motivació de la por pel càstig o bé de la satisfacció de la recompensa material o del propi egoisme, no conduiria enlloc.
Si realment volem que a casa s'hi realitzi una acció educativa, el primer que hem de fer és crear un ambient adequat, que tan sols l'aconseguirem creant un ambient de comprensió i respecte mutu, amb unes relacions basades en un veritable amor.
Aquest ambient d'amor afavorirà l'expressió espontània, l'interés per descobrir les preocupacions i les inquietuds de l'altre, la voluntat per complaure'l i donar-li satisfacció, i el reconeixement i la valoració de aquesta actitud.
Sense aquest ambient d'amor i confiança, l'esforç per educar serà pràcticament inútil.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Narpan

Narpan

6 Relats

0 Comentaris

4596 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
No tenc cap mena de biografia que pugui destacar. Som un lletraferit de la literatura catalana, especialment dels autors de Mallorca: Costa i Llobera, Fra Rafel Ginard Bauçà, Llorenç Riber, Miquel Mestre Genovart, Pere Ginard Ferrer, etc., autors, tots ells de la meva terra; Mallorca Tampoc no som cap expert en l'escriptura. M'agrada escriuire el que pens i una mica de tot. No val la pena molestar-se. Però gràcies.