Nit d'embriaguesa

Un relat de: aina

Sóc dins un calidoscopi de colors, ple de vitralls de llums intenses que m'enceguen. Tanco els ulls i nedo entre ombres tacades de pintures d'oli, estirades damunt un líquid que no té l'intenció de calmar-se. Em perd, em desorienta. Obro altre cop els ulls i em retrobo amb la imatge de fa uns segons, la dels colors.
Arrepenjo l'esquena a la paret d'un portal, estem envoltats de bosses d'escombraries. La pudor em mareja. Amb el cap entre les mans, observem els peus dels que ens intenten esquivar. Passes, quan sents passes és que hi ha silenci. Però jo encara sento la música, quan sé que no sona, encara l'hi segueixo el ritme amb el cos, quan sé que no em respon.
I així, junts però sols, callats, deixem passar el temps que l'hi resta a la nit per desaparèixer, fins a sentir els grinyols de la persiana quan s'obre del forn de pa que tenim al costat.

Comentaris

  • quines nits![Ofensiu]
    queta | 19-06-2005

    descrius la situació amb una mena d'afecte, senzillesa i tendresa insospitats, i més tractant-se del tema que tractes... però qui no ha enyorat mai una nit de borratxera? la eufòria total? el vague record d'una nit intensa?
    salut!!!!

    queta

  • Quins records![Ofensiu]
    AtzaVaRa | 26-01-2005

    m'has recordat alguna nit....hehe!
    Aina, ara que ja he llegit alguns relats teus, t'he de dir que m'agrada molt com escrius i descrius les situacions. De debò. Utilitzes una tendresa especial que va captant l'atenció de qui et llegeix, i això és molt maco.

    Molta llum i segueix així!
    AtzaVaRa
    (per cert, m'agrada molt aquesta foto que tens!)

  • Descrius[Ofensiu]
    BARBABLAVA | 15-12-2004

    molt bé els efectes de la nit, de la festa i sobretot de l'alcohol. És curiós però el primer cop que vaig llegir aquest relat estava molt ressacós i massa espès per comentar-lo.
    De vegades considero un misteri el poder tan gran de l'alcohol sobre alguns cossos i el canvi greu de la nit beguda al dia de ressaca...
    M'ha agradat molt la frase: "amb el cap entre les mans, observem els peus dels que ens intenten esquivar".