Mare, un mot aclaparador...

Un relat de: bocidecel

Diuen que el deure d'una mare només és un: ser perfecta.
Han de ser carinyoses, dolces, alegres, responsables, atentes, abnegades, pacients, treballadores, eficients, polides, presumides, solidàries i un llarg etcètera d'adjectius que ja es sobreentenen quan es pronuncia el mot:"mare". Massa càrrega per a un sol esperit!

No en feu cas, no hem de perdre de vista que, per sort, una mare és una persona normal; sovint s'enfada, se sent sola, s'equivoca, està trista, és capritxosa, vol arribar a tot arreu i ho fa tard i malament, està estressada, té les seves dèries i els seus grans defectes.
També per sort, la perfecció no existeix.

La imatge que particularment, tenia de la meva mare, va canviar de mig a mig a partir del dia que vaig integrar-me en aquest col·lectiu. Veient la vida només reflectida en el mirall dels meus fills, vaig entendre la seva, vaig percebre la perspectiva que em mancava. Quan només era filla, reconeixia el seu esforç i la dedicació a tota la família, però els entenia com una mena d'obligació, un deure que tenia envers nosaltres, la colla d'egoistes que pul·lulàvem al seu costat exigint la seva atenció. No acceptava que podia estar malalta, cansada o deprimida, no sabia fins a quin punt la podien condicionar les seves vivències, no entenia perquè no tenia temps per a mi, perquè havia de quedar-me sola a casa quan marxava a treballar... I totes les raons que se m'escapaven i m'allunyàven d'ella, eren les mateixes que la feien dubtar d'ella mateixa i la ferien profundament.

Ai làs!, però el temps posa tothom al seu lloc, també a mi. Per sort la vida et dona ocasions per a rectificar, per a esmenar i per a agrair, per sort les mares no tenim memòria. Estimem i només això és important. No vull una mare perfecta, no sóc una filla perfecta. Només som mare i filla, i juntes ens anem fent grans.

Comentaris

  • Qué gran[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 13-07-2008 | Valoració: 10

    no serà una mare, que, fins i tot, el mateix Déu en va voler tenir una!
    M'agrada molt el teu estil. Et felicito.
    Nonna_Carme

  • Abans de res, persona![Ofensiu]
    Unaquimera | 05-04-2008 | Valoració: 10

    He obert el teu relat en veure el títol, que m'ha despertat la curiositat... i he respirat, alleugerada, quan he llegit la frase que em sembla la clau de la reflexió: una mare és una persona normal.

    No puc per menys que dir-te que estic plenament d'acord, tant amb ella com en les tres següents: per sort, la perfecció no existeix, ... Per sort la vida et dona ocasions per a rectificar, per a esmenar i per a agrair, ... per sort les mares no tenim memòria .

    Tornaré a passar pel teu espai per conèixer més del què escrius.
    Ara mateix, però, t'envio una abraçada per celebrar la coincidència que m'ha permès descobrir-te,
    Unaquimera

  • Clar de lluna | 22-03-2008 | Valoració: 10

    ...no entenc perquè no te l'ha comentat ningú!

    No només descrius una realitat com una casa, sinó que ho fas amb un to irònic, però al mateix temps tendre i planer. Me'l guardo als preferits per recordar cada mot quan els necessiti, i és que mare significa moltíssim!

    Una abraçada!

Valoració mitja: 10