L'esperança és l'últim que es perd

Un relat de: annah

Tenir Esperança és un privilegi, un avantatge i un do.
Qui té esperança, sol ser una persona optimista. Una persona que no es rendeix davant de ser. Passa per moments dolents i altres de pitjors i mai perd l'esperança.

La esperança de que algun dia tot serà millor; la esperança al pensar que potser algú està molt pitjor; la esperança al saber que la vida no és tot sofriment, hi ha dies d'alegria y dies de tristesa, però tots tenen la seva màgia.

La persona amb esperança intenta contagiar aquesta a la gent que la ha perdut. La persona amb esperança sap canviar les coses y mirar la seva sort per un altre costat. La persona amb esperança estima la vida. Sense la vida no hi ha esperança, aleshores es perd tot.
Quan algú té esperança somia en que la seva vida i el món sencer algun dia canviaran. Ja no existiran les guerres, odi ni injustícia. El bé dominarà el món i ells, amb el seu gra de sorra intenten que això sigui cert.

Tenir esperança es estimar les coses, els moments bonics, tots i cada un d'ells, així quan aquests no existeixin, queda el consol que s'han viscut amb intensitat i sobre tot, queda la esperança de pensar que algun dia allò torni a succeir.

Amb esperança es guanya molt: amor, felicitat, pau, amor, alegria, justícia, amor, somriures, emocions, amor, amor y amor. Sense amor no hi ha esperança, sense esperança no hi ha amor.

Sense esperança es guanya poc, tot es perd. La gent sense esperança es gent conformista. Saben que ni ells ni el món no són feliços però no fan res per canviar-lo perquè pensen que sempre tot seguirà igual.
No pensen en un futur millor i agradable. Intenten estimar la vida i la mort, però al pensar en això, tenen por. Por al canvi, por al futur, por al seu futur.

La esperança només existeix en aquelles persones somiadores i que estimen per damunt de tot al seva vida, la mort i el món, perquè la esperança és l'últim que es perd.

Comentaris

  • Preciós![Ofensiu]
    Gorwilya | 04-02-2005 | Valoració: 9

    És molt bonica aquesta reflexió sobre la vida i l'esperança... quanta raó que tens, l'esperança és la última cosa que es perd, perquè un cop perduda tot s'ha acabat... Llegint això qualsevol persona que estigui passant per un mal moment segur que agafa més ànims, gràcies a aquest text tan esperansador!

    Una abraçada!

    Gorwilya

    P.D. Vaig acabar de llegir els teus relats...

  • Què wapoooo!!![Ofensiu]
    Capdelin | 19-01-2005 | Valoració: 9

    " l´esperança només existeix en les persones somiadores"... uauau!!! tens tota la raó... si no somiem... només veurem desgràcies, nits negres, ombres de guerra aixafant innocents, noies perdudes al fons d´un got ple de beurots en racons de bars-pub´s... però si somiem... també veurem... àngels que estimen, noietes que estimen però sense caure en pous de somnis avantçats al seu temps, estones wapes xerrant amb amics, escampant rialles pels aires adolescents...
    molt bé, anna... et desitjo el millor per a tu... i que no perdis mai l´esperança... el món potser teu!!!
    ptons i una abraçada... pianista que omples d´harmonies somnis blancs...

  • Tens raó[Ofensiu]
    Lavínia | 10-11-2004

    M'agrada veure que hi ha persones que pensen com tu, crec que és una bona visió i, per tant, una bona filosofia de vida.

  • Totalment d'acord[Ofensiu]
    brideshead | 10-11-2004 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt el missatge que dones. No és cap poema ni cap assaig, però és una reflexió molt maca, vital, plena d'optimisme i molt encoratjadora. Estic segura que si algú el llegeix en moments baixos, l'ajudarà molt.
    Ànim. Segueix escrivint!

Valoració mitja: 9