Les mensualitats de per vida

Un relat de: llacuna

Deu estar bé tenir una mensualitat de per vida. El funcionarat passa uns exàmens i té dret a tenir els diners garantits per a menjar i altres coses importants a la vida, de per vida. Això sí, amb l'esclavatge d'anar cada dia del món a complir, llevat del mes de vacances. Bé, en alguns casos aquest període de descans és més llarg.

El funcionariat accedeix al seu sou de per vida fent uns exàmens on és important tenir: una bona memòria, una bona capacitat de càlcul, un alt grau d'expressió, en altres casos obediència o altres característiques semblants.

D'això se'n dedueix que les persones que tenen aquestes capacitats tenen dret a tenir uns diners estables per a ensenyar aquestes dots al poble, bé, hi ha qui les ensenya i hi ha que en presumeix i cobra, hi ha de tot.

Però al salari fix, només ells en tenen dret. Personalment, crec que és una clara injustícia, perquè de facultats per a difondre hi ha moltes, no només aquestes que al cap i a la fi ens condueixen a un món més racional que altra cosa i on totes haguem de ser més iguals i no promou les particularitats de les persones.I la selecció que l'Estat du a terme d'aquesta forma és elitista i poc respectuosa com dient si no pots servir-me amb aquestes qualitats, no t'alimento, com un mal pare, ja que a sobre estem en un sistema patriarcal.

Pot semblar que aprofito l'avinentesa de la baixada de sous al funcionariat per fer aquesta crítica, però de , ja fa molt de temps que ho penso.

D'altra banda, també és veritat, passant a un terreny més pràctic que cobrar entre 1000 i 2000 euros, com cobren molts funcionariat del que es veurà afectat per la baixada de sou, no és una barbaritat en relació amb el tipus de vida que portem. I òbviament, posades a fer retalls, hi ha molts més altres llocs per on començar, des de l'armament militar, als sous dels polítics en totes les modalitats, que són una de les grans preses de pèl que suportem diàriament, etc.

Així doncs, espero que donades les circumstàncies molta gent es posi les piles, funcionariat inclòs, per a no només demanar per a ells i elles sinó per una justícia social general que reguli d'un cop per tots els sous dels polítics i les despeses innecessàries que hi ha a cabassos.

I un cop més que pensem en la renda mínima per a totes les persones mentre no hi hagi treball de qualitat, ja que hi ha molta gent que està cobrant 400 euros i aviat no rebrà un retall del 5%, senzillament no cobrarà res, o altres que es deixen explotar de forma humiliant sense cap més opció, i sigui com sigui encara es podran considerar tristement afortunades amb el nivell de vida de molts països del món.

I tornant al Patriarcat que he esmentat abans, aquesta proposta no seria reforçar el sistema patriarcal, seria reconèixer que hem estat introduïts en un sistema econòmic on si no complint una sèrie de condicions establertes pels manaries estem comdemnades a morir en la misèria o en l'esclavatge perquè no podem aconseguir la moneda que ells tan miserablement utilitzen.

Amb tot això tampoc espero que el funcionariat es conformi perquè es compara amb altres grups més desfavorits, sinó que hi hagi unió i entre totes i tots toquem les portes que toca i no només quan ens afecta a la butxaca, que ja fa temps que hi ha pobresa i explotació arreu. Aquesta és una frase per a qui li faci falta sentir-la.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer