Escriure per necessitat

Un relat de: Aquiiara

Malgrat la ironia i el deliri que suposa ser feliç tal i com van les coses, entre aspirina i aspirina, a cop de hòsties, et despertes cada dia sense saber ben bé per què. I en el teu pelegrinatge, que passa per acabar sol a casa, t’agenolles sota la creu de les farmàcies amb la més clara voluntat de recuperar la innocència que fa tant vas perdre.

A cada cantonada somies trobar el camell que et vengui uns minuts del temps i t’estires dels cabells quan en un tres i no res t’adones que has perdut diners. Doncs les hores continuen perquè vicioses són les agulles en el seu afany per perseguir-se, atrapar-se i superar-se. I així el temps s’esgota i ningú t’escolta quan el cervell explota i allibera la merda que des d’anys impera.

Però si a més has d’acceptar que el present és el viu reflexa d’un passat heretge que tan sols puteja obrint l’escletxa a qui saboteja qualsevol intent d’alçar la bandera de la llibertat i l’esperança, és quan es dificulta el moment de buscar culpes i el propi dit t’assenyala, mentre s’encenen les alarmes i t’enfoquen les bengales. I caus abatut al terra entenent que és dins teu la guerra i que únicament són teus els problemes que fan distreure’t i t’endinsen en tempestes de ventades turbulentes.

Esquinça’t per tal oratge i sorprès pel profund bagatge que influencia el teu present, tan sols et queda llançar la pedra sense amagar la mà i enfrontar-te a tot fantasma que amb l’única voluntat d’espantar, t’empenta a la més absurda misèria i et condemna a no valorar el que ens rodeja.

Molt fosca pot ser la presó que la llibertat t’atorga si és la ceguesa la causant de l’opressió, així que un cop caigut a la fossa no tens més remei que respondre amb la força que t’atribueixen les armes de saber el que tens.

Perquè a mesura d’ampolles buides i reconvertit en dibuixant d’albades, has amagat les penúries entre nits desenfrenades. Però ara que saps quin és el deute que t’ofega en la pobresa i amb quina moneda tornar la jugada et podràs descobrir de nou com l’heroi que va fer del risc el seu joc.

I així malgrat la ironia i el deliri que suposa podràs ser feliç vagin com vagin les coses, doncs la calma i la tranquil•litat que provoca saber-te protegit per les millors amistats, esdevindrà el terreny perfecte per a començar a jugar.

Comentaris

  • betixeli | 21-09-2012

    Tremendament ben escrit. Precipitadament llegit (el ritme dels esdeveniments m'obligava a fer-ho).

l´Autor

Aquiiara

25 Relats

42 Comentaris

21785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Sóc nascut el 1990 encara que no va ser fins entrats al nou mil·lèni que vaig conéixer el plaer de l'escriptura. Des de llavors em sento més lliure. Un plaer escriure i llegir-vos, el relats i els comentaris que m'ajuden a millorar i a valorar-me els escrits!
Una abraçada