Epigrama del colom

Un relat de: salvatore vinyatti

Estic assegut en un banc de la plaça, contemplo, anoto, miro i em somric en veure els coloms i els pardals menjant en el mateix plat, o sigui la plaça.
El colom camina lentament per la plaça, va buscant què menjar, què picar. El menjar, el té davant seu, el contempla, se'l mira i es decideix a menjar-se'l.
De sobte, baixa un pardalet... d'allò més espavilat i sense com qui diu tocar les ales a terra va i es menja el menjar del colom.
Mentre el colom segueix buscant i contemplant les engrunes de pa de la plaça.
He gaudit d'un instant prou real, un pardal i un colom, i després penso en la semblança que existeix en les dues societats: la del Raval i perifèries amb la del centre de la ciutat.

Comentaris

  • L'epigrama[Ofensiu]
    DOZOMITETSO | 05-04-2005 | Valoració: 8

    El paral·lelisme està molt aconseguit, però trobo que la descripció de la primera part és una mica reiterativa (la paraula colom es repeteix).
    Entenc el teu malestar

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

373150 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.