Epigrama- càncer de mama

Un relat de: salvatore vinyatti

L'Emilia deia a la seva amia Roser que divulgués la conferència de sanitat que ferien a l'associació de veïns.- Cal ,deia, que divulguem i que ho fem extensiu als homes, als marits i als joves perquè és interessant i notòriament necessari.
_ Però Emilia, si el tema és del càncer de mama.
_ Precisament per això ho hem de fer perquè els homes madurs, grans i joves deurien sensibiliyzar-se més dels mals de les dones i aprenguin dels consells dels metges.
_ Que aprenguin a acaronar els pits d'una dona, que aprenguin i coneguin que no és esprémer una llimona que es pot prémer fins que cau el suc.
_ Potser tens raó!
_¿ Però de quina manera els farem venir a la conferència?

Doncs, Roser, és ben fàcil !

Solament els has de dir el que farem. Divulgar la conferència del càncer de mama i donem la informació directe del tant per cent d'afectats que és lleugerament inferior a les dones... que són els càncers de mama dels homes.

_Gràcies crec que omplirem.

Comentaris

  • conèixer el càncer de mama[Ofensiu]
    març | 08-11-2004

    Hola! Primer de tot, una salutació, perquè és el primer comentari que et faig - no en faig masses, tampoc -. He llegit força relats teus, però mai comento res, no em sento preparada ni ningú amb prou coneixements per comentar massa. Aquí hi ha molt de nivell.

    No obstant això, comento perquè, per desgràcia, visc el càncer de mama de prop i, començant per mi, la desinformació que es respira a l'entorn sobre el tema és bastant depriment. Crec que són gests com el dels personatges del teu relat i el teu propi gest en escriure sobre això que fan que la societat se sensibilitzi i conegui què és el càncer de mama i les conseqüències que té, no solament sobre la persona malalta, sinó sobre els que convivim amb ella. Crec que coneixent la malaltia, tots plegats aprenem a conviure-hi.

    Doncs, res, felicitats i seguiré llegint-te!

    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

373223 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.