En flor seca

Un relat de: AnniN

M'has convertit en la teua flor seca. Sóc la flor seca que es balanceja d'un costat a un altre, pel vent procedent del bufit de les teues incrèdules paraules. Tot i així, no em trenco. Em protegixo baix les fulles seques de la tardor, estació que va passar i va ser com si no passés res, perquè llavors eres tu qui em protegies.
M'has convertit en la teua flor seca, com qui s'espolsa les mans de pols procedent de la brutícia dels nostres passats.
Uns passats secs, com jo, la flor seca, que es deleiten a les nostres boques: a la teua, xopa i ofegada; i a la meua, seca i fréstega, com la flor en què m'has convertit. Esta tardor, estació tan seca, com tu ho seràs demà, quan faràs sonar el picaport de la meua porta, i jo, preferisca quedar-me dins, seca i calenta; i dixar-te a tu fora, sec i totsol.

Comentaris

  • ginebre | 29-01-2007

    Aquest és el relat que m'ha agradat més de tots tres.
    Però, no estic del tot d'acord amb en rnbonet. A mi m'encanta, m'encanta "baix les fulles". No us deixeu perdre les vostres formes precioses de construïr la llengua. Ha de estar viva i reinventar-se sempre. Aprofitar la llengua parlada que és més viva per enriquir la llengua escrita, que sense voler, es torna rígida i uniformada.
    Em quede
    baix les fulles,
    a l'ombra
    de la llengua viva.
    Endavant AnniN. Seguiré per aquí.

  • Dels quatre...[Ofensiu]
    rnbonet | 29-01-2007

    ...textos, aquest és el millor, al meu paréixer.
    La metàfora està ben triada; la concatenació de mots al començament de cada paràgraf és efectiva; la resta d'imatges poden "funcionar".
    Ara, caldrà tingues present les "errades" al teclat: "protegixo" (protegeix/ protegeixo), "fréstega" (feréstega), així com certes exprtessions:"baix les fulles" (sota les fulles/ baix de les fulles), "espalsar-se les mans de pols" (que quedaria sols en 'espolsar-se les mans'...
    Un poc de pràctica (que s'adquireix escrivint i repassant allò escrit) i continúa l'aventura!
    Benvinguda al clan!
    Salut i rebolica, xicona!

l´Autor

Foto de perfil de AnniN

AnniN

7 Relats

5 Comentaris

4480 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
"No tinc forces per tirar avall aquestes portes tancades. No et permetré l'entrada al meu regne sense flors, ni llunes, ni estrelles. Sírius ha mort a les meues mans, tremolant de fred. Hi ha cels que no han existit mai. No entraràs en aquest dolor tancat. No t'obriré les portes de casa meua perquè moriré de fred abans de morir ofegada pel pes de les mentides".

Júlia Zabala


"La paraula deslliura els ignorants,
comencen els amors amb la paraula,
les paraules menyscaben els tirans".

Joan Oliver