Contes de Santa Coloma: la llum de la finestra

Un relat de: Eric Martinez
La brisa estiuenca travessava els vells carrers de la ciutat, una ciutat dormitori... Almenys així l'anomenaven els que no la coneixien... Però als veïns de tota la vida no ens afecta, perquè sabem que les millors coses d'aquest món es fan a un dormitori.
Passejava a poc a poc pel carrer Montseny, en aquella època no era més que un dels carrers de Singuerlín, un dels barris maleïts de la ciutat... Un dels barris que ningú volia... Les llums de les diferents finestres dels blocs de pisos s'il·luminaven a poc a poc, com si estiguessin a l'espera de l'arribada dels diferents personatges que componien l'acció.
Vaig parar-me davant d'una finestra, un home i una dona discutien... Només veia les siluetes a contrallum, com si fos una funció d'ombres xineses... Els crits pujaven, quan l'ombra de l'home, va envair la de la dona, i un crit esgarrifós, va apagar de cop la llum de la finestra.

Comentaris

  • Terrorífic.[Ofensiu]

    Un relat concís i intens , una ombra xinesa que fa emmudir amb el seu final terrorífic. Poques vegades hom aconsegueix dir tant en tan poques paraules. Enhorabona!, Nil

  • Les santes Colomes.[Ofensiu]
    SrGarcia | 18-07-2023

    Jo pensava que només havia estat a Santa Coloma de Queralt, a les de Farners i de Gramenet no hi he estat mai. M'he documentat eruditament i he vist que n'hi ha una altra on també he estat sense saber-ho, Santa Coloma de Cervelló; com a bon turista he visitat la colònia Güell, però no sabia que era d'aquest municipi.

    Del barri de Singuerlín, no n'havia sentit parlar mai, sembla un nom xinès, però he vist que és el nom d'un comerciant de cotilles, d'origen alsacià (pare) i català (mare) que va construir unes torres amb interès especulatiu.

    Com sempre, un relat negre; en aquest cas crida l'atenció la seva brevetat i contundència. Sembla que aquestes coses només puguin passar a barris marginals; no és cert, poden passar a tot arreu, fins i tot als pobles més petits on fins fa poc semblava impossible.

  • La intimitat...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 13-07-2023

    d'un dormitori, que en aquest cas, sembla que dona pas a cometre, el pitjor del actes que es poden cometre. Un relat colpidor, malauradament, molt present en l'actualitat.

    Salutacions Eric.

    Rosa.