balanç

Un relat de: aigua de mar

I ara toca fer balanç.
Encara que no en tinguem ganes. Encara que ens faci mandra. Encara que ens sentim cansats...
El calendari ens mana fer balanç dels dies viscuts, sobreviscuts, malviscuts...
Recordarem els nostres moments del passat més proper. Els bons. Els dolents. Els insípids. Els agres. Els dolços com la mel.
Tots ells aniran passant per la nostra ment, desfilant a pas lleuger per entre els nostres pensaments... com un estrany exèrcit invisible.
I els recordarem i deformarem i malformarem subjectivament fins que adquireixin la imatge definitiva que deixaran dins nostre per sempre.
I, tot repassant-los, els posarem a la balança eterna del bé i del mal, d'allò que és bo i d'allò que és dolent... per intentar trobar un vencedor en la competició d'adjectius per posar-li nom al nostre últim any viscut...
I així eternament fins a la fi dels temps. Com si això fos l'únic objectiu vital. Com si això ens servís d'alguna cosa més apart de torturar els nostres sentiments. Com si això ens servís per poder modificar els nostres actes i actituds futures.... Il·lusos!




Comentaris

  • Fer balanç...[Ofensiu]
    Llibre | 11-01-2005

    és un acte que de vegades apareix sense proposar-s'ho. No cal passar el full del calendari. I és ben veritat que el repàs que fem dels nostres actes, és tot just el repàs dels nostres actes més propers. Aquell que queden lluny en el temps, també queden lluny de nosaltres.

    Però, sense necessitat de posar adjectius, fer balanç en el sentit simple i senzill de recordar, no és un mal exercici. D'acord que no ha de convertir-se en un objectiu vital, que sovint només serveix per torturar-nos i que ningú no ens assegura que poguem modificar els nostres actes futurs.

    Però és una manera de mantenir la memòria. I a favor de la memòria, en el sentit més ampli possible, sí que hi estic. I si cal fer balanç (però sense posar nota ni adjectius, que això, a mi, tampoc no em va), el faré.

    Salut!

    LLIBRE

  • ......[Ofensiu]
    Linkinpark | 08-01-2005 | Valoració: 9

    No tan bé com l'anterior (un mes...), però també fantàstic. I tot el que hi ha a dir ho diu la Brideshead!

  • Doncs sí,[Ofensiu]
    brideshead | 03-01-2005 | Valoració: 9

    tens raó, toca fer balanç.... i aguantar el tipus i autopuntuar-nos si ho hem fet bé, o no tan bé, o gens bé... En una cosa no estic d'acord amb tu: dels fracassos, de les coses mal fetes, n'hem d'aprendre, hem de treure la nostra pròpia lliçó per aplicar-nos-la i intentar no repetir els errors. En farem d'altres, però hem de procurar no cometre els mateixos. Bé, això és el primer que he pensat a l'arribar al final del teu relat. I també et diré que m'ha semblat molt ben escrit, molt ben desenvolupat. Tingues esperança, tot és millorable, sobretot quan saps identificar les coses en què t'has equivocat.
    Un petó, m'agrada el teu estil. Senzill i planer.

Valoració mitja: 9