APOSTASIA

Un relat de: EMBOIRAT
En motiu de la confirmació de la meva neboda en la religió catòlica, m’han vingut al cap una sèrie de reflexions.
Els pares , al néixer ens batejaren, per tradició , sense saber si a nosaltres ens interessaria pertànyer al club mil•lenari del catolicisme. Després , vingué el ritual de la comunió, en una edat encara en que les preocupacions metafísiques no ocupen el mon de les preocupacions d’un infant. Més endavant , arribà el ritual de la CONFIRMACIÓ. Un esdeveniment on l’individu batejat i combregat , conseqüent amb la seva ideologia , decideix acceptar els actes avalats pels pares .
L’església és un organisme jerarquitzat , i gens democràtic, però en el cas de no voler CONFIRMAR la fe catòlica, avui no venen a casa els de la inquisició a obligar-nos a fer aquest pas, ni ens porten a la foguera per heretges com la Joana d’Arc.
A mi em van batejar en la fe catòlica, em van educar als Escolapis , comunió i confirmació incloses, però amb l’adolescència i els aires més oxigenats de l’ institut , i el coneixement dels clàssics de l’antiga Grècia , vaig obrir els ulls i vaig decidir abandonar el camí del catolicisme.
L’apostasia , com a tràmit administratiu per abandonar l’església catòlica, es un procés que no he hagut d’iniciar, perquè com no tinc cap vinculació amb cap altre club religiós, no em demanen donar-me de baixa de catòlic. I a més no em costa un duro de quota mensual constar com a soci.
Això de ser catòlic es més fàcil que ser espanyol. Quan vaig néixer ja m’hi havien apuntat sense demanar-m’ho a això d’Espanya. Em van educar en la seva cultura i tot i així notava que la fe no la tenia. Notava que m’ignoraven com a individu , i que m’ensenyaven una història que no sentia com a meva. M’explicaven les seves dèries amb una llengua que no era la de casa. Van anar passant els anys i vaig anar descobrint que hi havia molta gent com jo que no abraçava la fe espanyola , i que les seves festes , tradicions i maneres de fe no eren les nostres. La gravetat del tema , va ser que no em van demanar LA CONFIRMACIO, i donaven per fet que jo era espanyol i punt. No em deixaven possibilitat a pensar-m’ho, i des d’una metròpoli més llunyana mentalment que físicament em governaven la vida com si fos un titella . I molt important, la quota de soci, un espoli .
Espanya va ser un país on el Tribunal de la Santa Inquisició, va arrelar en l’essència de la mena de ser del poble Castellà, i aquest estil de fer , encara es avui ben viu en la caverna nacionalista, que ens atia ara el Tribunal Constitucional i la fiscalia.

Ho sento , però soc apòstata , i vaig exercir el meu dret a donar-me de baixa del Club Espanya el passat 9N, pesi a qui pesi. Quedo pendent de la sol•licitud d’apostasia i quedar alliberat d’aquesta càrrega.


Comentaris

  • analogia[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 26-11-2014

    Has creat una analogia en la que malauradament queda exposat que no et trobes feliç en res del que t'han induït, espero que hagis trobat en la vida el teu lloc.