Vida o Somni?

Un relat de: Mercedes Álvarez

Estimat Segismundo,

Últimament he estat pensant molt en les teves paraules. Aquests pensaments que vas desvelar en el seu moment. Són molt filosòfics i donen molt de pensar, només llegir-lo vaig començar a donar-li voltes a aquesta idea que tu mencionaves.
Què és la vida? Et vas preguntar i, quí sap el que és la vida? Em pregunto jo. Els èssers humans venim al món ignorant el que això comporta, no sabem pas d'on venim, què fem i cap a on anem, no sabem res en absolut, simplement que estem vivint una vida. Però llavors arriben els teus dubtes, vius una vida o aquesta vida tan sols és un somni molt llarg del cual despertarem més tard? Entenc la teva opinió sobre la oposició entre vida i somni, i potser la comparteixo, vivim o tan sols somiem?
L'interpretació que li he pogut donar als teus pensaments és que, quan naixem, en el principi del que anomenen comunment vida, és el començament d'un somni, un amb un llarg recorregut en el cual aprenem moltes coses que ens poden servir d'utilitat més endavant. Durant la nostra vida ens van passant infinitat de succesos, milers d'aventures que somniem essent nosaltres els protagonistes d'aquesta fantàstica obra. La fi del son arriba amb la nostra mort, deixem de viure, deixem de somiar i... i què més? Ningú coneix què s'oculta tras la mort però s'ha especulat sobre algunes respostes. Alguns creuen en altra vida més enllà de la mort, que vindria a ser un altre somni. Vist d'aquesta manera ens dediquem a somiar un somni rere altre amb alguna finalitat fins ara desconeguda. D'altra manera diferent però semblant es creu també en la reencarnació en altre ser, tornem a seguir somiant infinitament però cada vegada des de un punt de vista diferent. Altre creença és que després de la mort no hi ha res, és el descans d'una llarga vida recorreguda, llavors acabariem de somiar.
Sigui com sigui, per què? A què es deu que somiem tota una vida? Per a què ens serveix després? La teva teoria és correcta i simplement som almes dormides que ens dediquem a somiar? Però, sobretot, qui ens pot respondre a aquestes preguntes? Són qüestions en les que pots pensar en certs moments. Però, de totes maneres, no trobarem a ningú que ens pugui donar un raonament valid, doncs de moment és impossible saber aquestes coses, què és la vida?, Per què la vivim?, ¿Què fem aquí?, Cap a on anem?... I milers de preguntes més a les que no trobem cap ni una resposta. Però si les trobessim, no perderia la gràcia saber tot el que passarà sense averiguar-lo per tu mateix?, És útil tenir tota aquesta informació? Ja que, si sabem el que passarà, per a què viure‘l?
Bueno, espero que no tengis motius per a tenir que pensar massa en aquests temes tot i això no et nego que no sigui entretingut i divertit.
El desitjo molta felicitat en aquest durader somni, espero que el visquis intensament i ens tornem a trobar en un pròxim somni si es que ni ha.

Saluts d'una petita filòsofa.
Merche

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Mercedes Álvarez

4 Relats

2 Comentaris

6257 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00