vida i raó de ser

Un relat de: ramonllull

Fa poc, fruit d'una conversa, vaig poder ratificar com n'és de minúscul l'esser humà i com se'n sent de gran, fet que pot arribar a ser anguniós, fins i tot repugnant. De les cabories que ens passen pel cap en els moments més ridículs i inútils de la nostra vida, si és que en algun moment podem ser realment útils; sense parlar d'utilitat momentània o espontània, parlo d'allò pel qual estem destinats i que no sabem ni sabrem mai que és; malgrat quedi tapat per la prepotència i el fer-se l'interessant o l'interessat.
El nostre ésser existent és fràgil i estúpid. L'únic que pot caure diverses vegades en el mateix error de manera casual o voluntària; esdeveniment que ens demostra una vegada més l'ús, o més ben dit, mal ús que en fem del nostre cervell. Una màquina pensant dissenyada i destinada a encaminar, programar i projectar les nostres vides a través d'un record, d'un flaix momentani, que no sabem del cert si és el nostre, si és un record propi, o simplement un fotograma que envia aquesta maquinària sufisticada per tal que l'home descobreixi, fagi un pas més i que no sigui en fals; tanmateix nosaltres l'oblidem a l'instant o el comentem amb algú pròxim com si d'una gràcia es tractés. No ens em parat a pensar mai que si el cervell i la ment són, d'alguna manera propies, és perquè a l'interior d'aquests hi ha la veritable resposta de tot. L'ésser humà, però no és capaç de comprendre aquesta possibilitat i li és més fàcil refugiar-se en un món que li han creat els altres i que creu com a propi, donant rellevància a les coses més contables i superficials fins el dia que creu haver-se'n adonat; és llavors quan s'enfonsa i acut a una mena de mentalista amb carrera la funció de la qual és escoltar i donar la resposta que el desorientat vol sentir, sense, evidentment, interioritzar mai el problema exposat.
D'aquesta manera, es demostra una vegada més la incompetència que té per viure l'ésser humà actual.
Tan de bo no hagi mai algú que no sigui un incompetent i s'hagi adonat de la seva funció. No podria suportar la càrrega.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

ramonllull

2 Relats

0 Comentaris

1258 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor