Versions oficials , subversions i manipulació de la informació

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Existeixen el que s'anomenen versions oficials que obeeixen a qualque tipus de corporativisme, que defensen uns privilegis dels que formen el col·lectiu i a més no es poden posar en dubte, ja que qui ho fan, habitualment són estigmatitzats, anatemitzats, penjant-los a l'esquena paraules tan barroeres, i amb tota la intenció de tenir interessos sectaris. A lo llarg de la història de la humanitat aquest fet s'ha produït. Una versió diferent de l'oficial que posi en entredit el que s'ha afirmat durant anys i panys no pot esser consentida.
Casos que em venen ara mateix a la memòria i els escric perquè em sembla que són prou coneguts, com el del metge Miquel Servet, que descobrí la circulació sanguina, quan la versió oficial era una altra totalment oposada i posa en dubte certs plantejaments sobre el cristianisme fou jutjat per heretgia , i acabà condemnat a esser cremat viu i l'altre la de Galileo Galilei que s'atreví a posar en solfa la versió de l'església sobre la teoria geocèntrica, defensant ell l'heliocèntrica, en unes altres paraules la institució eclesiàstica defensava que era el sol que girava entorn de la terra; i en Galileo afirmava tot a l'inrevés i va rebre tot el pes de la repressió d'una part de la cúria.
Altres casos més recents, com el cas del matrimoni Kirliam que enfrontant-se en la versió oficial que negava que existissin cossos subtils que componien l'aura. Creen una maquina fotogràfica capaç de detectar-los i fotografiar-los; obligant als que s'oposaven a la seva existència, a fer un acte de reconeixement, hi havia una prova física que ho demostrava i no els queda altre remei.
Avui en dia, en que els mitjans informatius, molts d'ells han de nedar entre moltes aigües i no fer cap tipus de lleig als que els financen, també es pot veure com imperen les versions oficials en contra de les altres a les quals s'intenta per tots els medis, quan es fa referència a elles, desprestigiar-les i donar a entendre a l'opinió pública que, els qui les defensen són quatre sonats que actuen sense cap base científica; malgrat llavors amb el temps, quasi sempre la història posa a cadascú en el seu lloc, hagin de rectificar, així i tot el mal està fet i les persones que han estat represaliades, rarament se les torna la seva dignitat malmenada.
He escrit en altres ocasions de la coneguda "Operación Brujo", on distints metges que estaven tractant a pacients amb el "Biobac", foren detinguts i empresonats ben igual que si es tractés de perillosos delinqüents o terroristes. L'operació es feu durant el mandat d'Ana Pastor com a Ministra de Sanitat. Posteriorment es reconegué que aquest producte era inòcu i l'assumpte encara està en els jutjats i desprès de set anys, els "acusats" encara no han estat cridats a declarar. Sembla que ningú vol tocar aquesta patata calenta i menys els alts càrrecs del PP que hi estaran al darrera (Esperanza Aguirre i Ana Pastor)
Les manipulacions de la informació avui mateix estan a l'ordre del dia i em porta a la memòria el sistema que s'emprava a la novel·la d'Aldoux Huxley , "Un món feliç" per part del "gran germà" que controlava tota la informació i com tenia el control de tots els mitjans podia canviar-la en qualsevol moment a la seva conveniència. El que feia uns mesos era una veritat absoluta, cap d'uns mesos més era un autèntica mentida. Els països amics d'un temps, es podia canviar cara al públic que havien estat sempre enemics i en guerra. Recoman llegir el llibre.
Si analitzam com es van donant les notícies, la informació (?) o desinformació sobretot pels mitjans audiovisuals, ens podem adonar que en un moments certa notícia pot esser portada i que amb el temps es va diluint fins a la seva desaparició, malgrat els fets que causaren la notícia segueixin ben igual.
Ara després d'anys, el tribunal suprem d'USA ha condemnat als experts que es devien ocupar dels manteniments dels dics que protegien Nova Orleans i que arrel d'aquesta despreocupació, durant l'huracà Katrina, la ciutat fou totalment anegada i moriren mils de persones i cents de mils els damnificats perdent-ho quasi tot. Això passa durant el Govern Bush. Aquesta notícia fou portada i amb el temps desaparegué, malgrat les condicions dels habitants de Nova Orleans quedessin en les mateixes condicions que quan fou donada. El dolor, la misèria i la desesperació dels mateixos, també deixà d'esser noticia d'interès. Això que ara explic n'és un trist exemple. Sembla que tenim la memòria molt dèbil o molt fràgil i amb el bombardeig d'informació mediatitzada i inclusiu manipulada en altres, si no anam alerta, ens fan un rentat de cervell espectacular..
Dir que la informació moltes vegades es mou entre mitges veritats, amb el que és políticament correcte, estic escrivint sobre la manera de fer les telenotícies, em sembla que no és descobrir res nou, ans el contrari. No estem en el temps del "NODO" que era el medi d'informació (desinformació) de la dictadura franquista, ni dels diaris adeptes al "movimiento". Gràcies a Déu, amb el pas a la democràcia hem guanyat amb la llibertat d'expressió, però no ens enganem, normalment els "no políticament correctes" podem patir la censura, segons a quins mitjans intentem accedir i segons la informació que vulguem escriure. Fitxeu-vos per exemple amb els programes televisius com alguns que haurien d'emetre a hores de gran audiència, s'emeten pels canals menys vistos i a hores on l'audiència de pantalla, és molt petita.
Per tancar, dels programes informatius, vull fer una excepció i és "Els matins" de TV3 que condueix el sr. Cuní i concretament l'emès el passat 23 de novembre, en la que feu una entrevista prou interessant a la monja i metge Teresa Forcades, de la que ja n'he escrit, en relació a la seva visió de la vacuna de la grip A i tot l'entramat muntat per l'organització mundial de la salut, les multinacionals farmacèutiques que han fabricat l'esmentada vacuna, els governs, ministeris de sanitat i conselleries de sanitat de les CCAA. També dir que qui vulgui més informació envers aquesta informació, existeix un vídeo a Youtube, on ella, Teresa Forcades, expressa el seu criteri, amb suport de veus científiques de prou prestigi , i que està a anys llum de la versió "oficial".

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539563 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!