Una nit de record

Un relat de: majuma

El Barça de Frank Rijkaard comença a demanar lloc als llibres d'història. A la retina dels aficionats sempre quedarà l'alt nivell d'espectacle i d'excel·lència tècnica, però és en els llibres on i figuren les dades històriques. I aquest equip està apunt d'entrar - Hi, ja que la nit passada vam poder aconseguir l'onzena victòria consecutiva de la temporada.

Només un equip, en els 106 anys d'història del club, ho va aconseguir: va ser el Barça de la temporada 1955-56, amb kubala com a màxim referent i amb Ferenc Platko a la banqueta. Aquell equip ostenta en rècord que va combinar una victòria en un partit a la Copa Fires amb deu més de Lliga, amb un balanç de 37 gols a favor i 7 en contra.
Cinquanta anys després, aquest Barça ja suma 10 triomfs ( set a la Lliga i tres "en la Champions".

Una ratxa de gairebé dos mesos:
Ja fa poc de dos mesos desde que el comptador es va posar a zero. Desde el 18 d'Octubre l'equip no para de enamorar els amants del futbol, amb un atac demolidor i una solida defensiva inqüestionable.
Ronaldinho i Eto'o prenen ara el tro al mític jugador hongarès (kubala), que aglutinava en el seu joc moltes de les qualitats dels dos cracs actuals, com ara el lideratge i la capacitat de definició. Però aquest Barça no es pot resumir en només dos noms. La capacitat col·lectiva i l'esperit d'equip són característiques que defineixen una plantilla àmplia i que sempre té recanvis per a totes les posicions, ja sigui degut a les lesions o a les decisions tàctiques. Una dada que aixi ho ratifica és el repartiment dels 32 gols de l'equip en aquest deu partits: fins a tretze jugadors diferents han aconseguit marcar.

La generositat golejadora (3.2 gols de mitjana per partit) de l'actual líder de la Lliga, que porta 16 partits consecutius imbatut, està acompanyada d'un gran rigor i molta fermesa defensiva, en una línia on, excepte Puyol, també hi ha hagut força rotació de jugadors. Només s'han encaixat tres gols ( dos dels quals han sigut de penal ) i en un total de set partits la porteria ha acabat imbatuda. Si ampliem aquest repàs a les 14 jornades de Lliga disputades fins ara, només el rival d'aquesta nit, al Sevilla, ha encaixat menys gols que el Barça.

Precisament és el Sevilla l'equip que a la temporada 1955-56, amb un empat a zero, va acabar amb la ratxa de victòries de l'equip de Platko. Peró tant se val. Aquest equip ja ha demostrat en més d'una ocasió que no tem les estadístiques ni els rivals. Aquest equip està fet per jugar a futbol i continuar enamorant amb una pilota com a excusa
.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

majuma

5 Relats

6 Comentaris

5164 Lectures

Valoració de l'autor: 7.83