Una dècada escrivint a Relats en Català i al Setmanari Sóller

Un relat de: Josep Bonnín Segura
El divendres dia 6 de juny, farà deu anys que col•labor al Setmanari Sóller. 10 anys de moltes vivències, i que a la secció “Espais per la reflexió” he anat transmetent. Passen els cinc-cents articles escrits sobre una diversitat de temàtiques. Moltes vegades he denunciat prou absurditats i injustícies que s’han viscut. També he escrit notícies joioses, de persones per a mi molt valuoses i que han demostrat un bon saber fer.

He participat pràcticament a totes les col•laboracions especials: Fira, pel patró Sant Bartomeu i al de Nadal.

Coincidint amb aquest aniversari, puc dir que també ho he fet a la pàgina de relats en català, on hi he publicat prop de 387 relats: articles, narrativa breu i poesia, amb un índex de 331.777 lectures.

Durant aquest període he publicat dos llibres: Un recull de poesia: “Cadències quotidianes” (2007) i narrativa breu “Sota la meva mirada” (2009) ambdós per l’editorial Can Sifre.

He participat en prop de cinc llibres de diversos autors publicats per editorial Meteora i l’Associació de relataires en català a la que pertany. Comptes, narrativa i poesia.

Vaig participar gustós en l’epíleg del meu amic i poeta Marc Freixas, del llibre “El llarg camí d’escriure” (2011) Setzevents.

No deixar de dir tampoc que duc col•laborant des de l’any 2006 a la revista literària trimestral “Espais... de res a poc” que es publica a Barcelona; amb molts amics relataires també hi col•laboren.

Aprofitant les xarxes i Internet. Dir que a la pàgina web que gestiona el meu amic i relataire Antonio Mora, “La Tribuna de Guimerà” on es publiquen setmanalment els meus articles.

I que per fer el màxim de difusió del que escric. Tinc dos blocs creats; “Poemes d’en Josep” i “Jo et portaré la llum” i “Contarelles” al Setmanari Sóller.

De conèixer i llegir també les obres dels meus amics i amigues relataires que han publicat, i que han tingut un molt alt nivell.

Han estat uns anys profitosos i molt enriquidors.

Podria resumir en que estim la paraula, la nostra llengua i la nostra cultura i que he batallat en força a favor d’ella combatent tots els atacs.

Gràcies!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

401 Relats

908 Comentaris

515556 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!