Un miracle al meu jardí

Un relat de: -

Cada vegada que surto al terrat, em meravello de la verdor de les plantes del jardí...si fins hi tot he desenroscat la mànega! Mai m'havia alegrat com ara de tenir un jardí ombrívol.

"Al meu jardí hi ha una perera i un presseguer, i un cirerer i un lilar, i maduixes. Hi ha violeres i un avet, i peoníes i cintes, i més maduixes. Hi ha una xiringuilla i un gessamí, i gespa. Hi ha narcisos i jacints, i prímules, i un llorer... i maduixes. Hi ha un roser i mareselva, i tarongina i una truhana,...no sabeu com m'agraden les maduixes!
La perera i el cirerer, a la primavera es cobreixen de flors blanques, i el presseguer, de flors roses. Més endavant, quan s'omplen de fulles, fan ombra sota el sol de l'estiu. I als vespres, la xiringuilla i el gessamí, escampen dolces flaires que l'aire et fa arribar capriciosament.
Prímules, narcisos i jacints esquitxen el parterre de colors durant dies, i quan aquests acaben el seu espectacle, s'obren les enormes flors de les peoníes. A finals de l'estiu, els toca el torn a les cintes; quan ja no hi queden flors enlloc, elles alcen les seves tiges coronades amb una elegant trompeta taronja.
A l'hivern gairebé no hi toca el sol, però a l'estiu hi toca a la tarda, i l'ombra de la perera cau damunt la porta de sortida.
Tot això en poquíssims metres, sense regar-lo, i amb la poquíssima aigua de les darreres pluges... és com un petit miracle!
I a més, aviat s'hi podrà berenar, perquè les maduixeres són plenes de flors, i d'aquí a pocs dies, hi haurà maduixes...!"


Nota: El relat havia d'acabar aquí, però he d'aclarir que, malgrat la idíl.lica imatge que us he mostrat, la falta d'aigua ha causat una baixa; el pobre avet no ha resistit...

Comentaris

  • un jardí humà[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 01-05-2008 | Valoració: 10

    Llegint sento que el teu jardí és humà. I també que els humans som jardins. I també amb el fet trist de l'avet.

  • Realment...[Ofensiu]
    AVERROIS | 01-05-2008 | Valoració: 10

    ...si que és un miracle el teu jardí i per la manera que ho has descrit, un lloc de calma i de reflexió, de tardes a la fresca acompanyada d'amics i estimats. En fi un lloc idíl·lic per retrobar-se amb un mateix.


    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de -

-

73 Relats

288 Comentaris

72379 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
No hi ha volta enrere.
No puc deixar de sentir ara.
No sóc la mateixa,
estic creixent de nou...

(Vaig haver de fantasiejar
només per sobreviure).


Si algú vol contactar amb mi, pot fer-ho al e-mail:

derosella@gmail.com