Un llibre

Un relat de: R. M. R.

Un llibre… Què és un llibre? Una història? Un munt de lletres, de paraules o de frases? Alguns et diran que és una manera d'evadir-te, d'oblidar la realitat... I tenen raó, quan llegeixes el temps et passa volant, tota una vida llegint. No entenc la gent que es trastorna per un llibre, una pel·lícula o un videojoc i acaba matant a la seva família, com poden causar aquests estralls? Ahir a les notícies sortí un noi que, imitant un personatge de videojoc, agafà un arma i matà a cinc companys seus de classe. No és trist?

Fa vint anys que em vaig casar amb la meva dona i si us dic la veritat, m'ho he passat millor llegint que no pas estant amb ella. Arribava del treball i m'anava cap el despatx per llegir una mica i pensar, com cada nit, com la gent es trastornava amb les paraules d'un escriptor o escriptora. Potser la meva infelicitat amb ma dona és causada perquè tinc una vida de merda, amb un treball de merda, un cotxe de merda i una família de merda. Però, tant se val, això és el que m'ha tocat.

Envejo els personatges dels llibres que he llegit, m'agradaria ser un d'ells. En Quixot o en gran Cid van fer història, van marcar una època, però jo no la puc fer pas. Però els meus personatges si que ho faran. El personatge del meu últim llibre, un ric empresari àvid de poder, assassina la seva dona i va a la presó.

Jo no soc així, em fa por la presó. Per això, desprès de fer el que he fet, agafaré un ganivet i em tallaré les venes.

Sí, soc un covard.


Josep Capdevila Ferrer


Comentaris

  • R. M. R. | 07-06-2005

    Donçs, la tristesa i el negativisme que te el meu protagonista ve reflectat d'una part de mi mateix, si jo em posés a explicar-te les raons que em porten a pensar així...

    Però no ho faré perquè aquest no es lloc, aquest relat el vaig pensar veient una imatge d'un home ficat a un llibre (com si fos un ajaqueta) mirant cap una finestra.

    Em van dir que escribís tot allò que em vinguès a la ment quan mirés aquella fotografia, i a mesura que anava escribint vaig anar relatant fins a acabar-ho com l'he acabat...

    Certament et puc dir que aquell no va ser un bon día jejeje

    Gràcies per el teu comentari

    R.M.R.

  • ostres tu... [Ofensiu]
    kispar fidu | 07-06-2005

    Es respira una mica de negativisme en el teu escrit... potser? (A mi m'ho ha semblat!).
    Certament, m'agrada llegir també, i trobo que tens tota la raó en què un llibre t'evadeix de la resta i mentre t'endinses en les seves pàgines el temps passa volant.
    Últimament les llargues estones que passo al tren (entre l'anar i venir de la uni: 2 hores diàries...) pus dedicar el meu temps a la lectura! I és tot un plaer poder-ho fer! És un dels motius pel qual no em sap greu invertir aquest temps en els trajectes.

    Però... A part d'això... potser es respira negativisme! no? (Vida de merda, deina de merda... jops! Tan trist estàs de la teva vida?¿? (O el teu relat està basat en algun personatge aliè a tu?)

    Bé! Espero que la felicitat dels llibres et transmeti força i energia a la vida!!! jejeje

    Apa! que vagi bé! ciao!
    Gemm@

l´Autor

R. M. R.

2 Relats

3 Comentaris

1912 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Com podria començar?

No tinc res a dir sobre mi, als meus relats apareix reflectida la meva personalitat.

Últims relats de l'autor