Un Gran Descobriment

Un relat de: lamusa

L'altre dia, la meva professora de català, ens va manar que busquéssim l'origen del nostre Sant, però per a mi fou difícil, ja que sóc adoptat i els meus pares mai no s'havien preocupat
d'explicar-m'ho.

Aquest treball em va fer una gran il·lusió, i això que estava cansat de buscar informació sobre els meus pares de veritat.
Aquell mateix dia em vaig posar a rumiar on podria trobar l'origen del meu Sant. Vaig buscar a Internet, però no hi havia gaire informació sobre aquest tema i vaig decidir preguntar-ho als meus pares.
La senyora que es feia passar pe per la meva mare m'explicà que em va posar aquest nom, la meva mare, pel meu besavi. Jo no sabia res d'ell i volia posar-me em contacte.
Gràcies a la meva mare adoptiva vaig descobrir que el meu besavi fou un home invident que va tenir molt de valor alhora de fer la seva vida i tirar endavant.

Fent aquest treball vaig poder descobrir que fa tretze anys que vaig néixer i que la mare em posà Francesc en el seu honor, ja que l'estimava molt perquè fou un home molt especial per a ella i pel seu poble d'infantesa.

L'avi de la mare era un home que va perdre la visió un 4 d'octubre de 1880 perquè va caure de petit i va donar-se un gran cop al cap. No va resultar ser molt greu però des de les hores no va poder veure mai més. La seva mare li va dir:

-fill digues adéu a les sortides que feies al mercat per veure la filla de la peixatera, hauràs de renunciar a tot.

Ell tot trist va anar al mercat per desperdir-se'n de la noia que tan li agradava amb l'ajuda del seu fidel gos Rocky. Quan anava cap allà pensava que no sabia com la reconeixeria.
Ella en veure'l, el va saludar i ell tot trist va començar a plorar. La noia li va preguntà que li passava i ell tot espantat perque no veia res, li va explicar el que li havia passat, i ella li va dir que no havia d'estar trist, i això va fer que ell s'enamorés encara més d'ella .

Al cap d'uns dies, ell va pensar que ‘ veure no és el més important sinó, saber estimar'. La seva mare li explicar a una veïna i aquesta li ho va explicar a tothom fins que tot el poble se'n va assabentar
Es per això que cada 4 d'octubre celebrem el dia de Sant Francesc,gracies al rebesavi.
La professora, tota emocionada desprès de llegir el meu treball, va dir-me que el meu rebesavi era el pare que ella havia perdut, feia anys. Això va ser una gran sorpresa, i vaig adonar-me de que ella era la meva mare verdadera.




Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer