Ciutat de Juárez

Un relat de: lamusa

Os explicaré un dels fets més abominable de la historia criminal de tots els temps.
A la Ciutat Juárez, ciutat frontera al nord de Mèxic, les dones son assassinades, torturades...


Violeta Alvidrez Barrio, vivia a Juárez des de feia anys, amb la seva família; la seva mare, el seu pare i les seves 3 germanes: Àgata, Zoe i Xènia.
Violeta era la germana petita de cabells rosos com l'or, ulls grans i blaus i de pell pàl·lida com la llet. Era molt diferent a les seves germanes, elles eren morrenes, de ulls marrons...
Com cada dia Àgata, Zoe i Xènia, anaven a treballar amb la seva mare a les "maquiladores".
En el seu país les dones i les nenes no van a l'escola, han d'anar a treballar sense cobrar gairebé res . Violeta encara era massa petita per posar-se a treballar i es quedava sola a casa.

Un matí el seu pare va anar a treballar, no va aparèixer, la seva dona tot preocupada va anar a buscar-lo. No va tornar fins molt tard a casa, les seves filles la van rebre tot plorat, el seu pare era mort.

A l'endemà com cada dia van anar a treballar, i violeta es va quedar sola a casa fins altes hores de la matinada, però les seves germanes no van aparèixer i la mare tampoc ella estava molt preocupada, però era tan petita com adonar-se de que havien desaparegut.

A la seva mare la van trobar morta al costat d'un supermercat i a les germanes mortes i violades en una habitació d'un hotel al cap de deu anys. Violeta ja en tenia 15
anys i des de feia 8 anys tenia que anar a treballar a les "maquiladores".

Estava tota preocupada perquè desprès de la tragèdia de les seves germanes i la seva mare, dia a dia, moltes dones desapareixen de tornada a casa. Tenia que fer algú perquè no desapareguessin més.

Però ningú ni tan sol la policia volia ajudar-la, es va posar a investigar i un dia ella va ser raptada per una màfia que l'obligava a prostituir-se, al cap d'uns mesos es va poder escapar del que elles anomenen: "el diable".
Al cap d'uns va tornar a desaparèixer en un 4 d'octubre del 2003 i fins quinze dies desprès no va aparèixer el seu cos. La van trobar junt amb dues adolescent una de setze i una de disset .

Avui en dia per molt mal que ens faci aquest relat, basat en fets reals continuen morint dones ja son mes de 600 les que han desaparegut i més de 400 les que han assassinat. Quant anys en de pasar perquè la societat es doni conta i facin alguna cosa per ajudar a les dones de Juárez?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer