Un borinot ros

Un relat de: Un d'enfilat en un baobab

Saps i vols gaudir de tota mena de temps, però és inevitable: t'agrada la calor i encara més la lluminositat de l'estiu. Aprecies el fred, però t'és molt més senzill ésser ple quan notes el Sol escalfant-te la pell amb intensitat. No és pas per això, tanmateix, que estàs fastiguejat entre quatre parets. A fora, amb el fred, estaries molt més content! Sortiries corrent amunt per qualsevol viarany amb l'aire glaçat cremant-te els pulmons i, principalment l'esguard, clavat a la plana, et retornaria aquella curiosa i agradable percepció que el món és diferent quan te'l mires en aquell instant en què no estava previst que ho fessis. L'has enxampat! Sabries entendre aquesta diferència si sempre poguessis mirar el món quan et vingués de gust? Vols creure que sí, és clar. Et sentiries viu -d'aquella manera que en diuen "sentir-se viu" aquells que saben què hi fem aquí.

De cop i volta, un borinot ros irromp a les oficines d'una nau en un polígon industrial que ofega, com pot, el que un dia va ser un paratge natural tan encantador i únic com els altres. Cap dels dos satisfà la seva tasca; a desgrat de la construcció -destrucció humana: el progrés- hom sap que el Pla de Santa Anna continua amagant una joia al seu interior, però ningú sembla donar cap importància al borinot ros, objecte de nombroses burles, d'intents d'homicidi, subjecte de diverses pors ridícules; que de fet només havia vingut per recordar-nos que s'acosta la Primavera.

Comentaris

  • Hola!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 18-02-2006 | Valoració: 9

    Passava de casualitat, per veure si havies penjat alguna cosa més, i si! Enhorabona, m'agrada força com escrius, tot i que em va agradar més l'anterior relat, potser per aquell toc surrealista que el feia tan diferent i original.
    Petons!

l´Autor

Un d'enfilat en un baobab

9 Relats

24 Comentaris

23008 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29

Biografia:
Apunts des de dalt del Baobab
http://enfilat-al-baobab.blogspot.com