Trenta revolucions per minut

Un relat de: munhop

Unes sinuoses corbes com aquelles que serveixen per definir els anys de vida d'un roure constituïen la seva superfície. Deixaven constància de les notes musicals que albergaven tot recorrent un suau relleu agradable al tacte. Com si cadascuna d'elles volgués prendre part d'aquella obra mestra, perforaven independentment la base, deixant constància del seu traç, definit amb pulcritud damunt un circuit tancat que arribava fins al centre. Les anelles comprenien dimensions diferents que encaixaven l'una al costat de l'altra formosament; fet que m'impulsà a intentar resseguir-ne una amb el dit. El vaig agafar acuradament pels extrems. El seu color obscur no impedia que veiés reflectit el meu somriure orgullós. Desprenia pomposament una brillantor exuberant que em recordava a la d'unes sabates acabades d'enllustrar, que qualsevol pretensiós lluiria amb elegància. Tan sols el petit orifici central trencava amb l'opacitat de la contextura curvilínia i em permetia mirar a través seu. El vaig col·locar degudament. Gaudia d'una lleugeresa manejable i, a la vegada, delicada. El Moon River sonant de fons. Melodia virtuosa que generava el seu gir al tocadiscs i em feia anhelar els seixanta de Frank Sinatra.

Comentaris

  • sabie k estae al caure XDD[Ofensiu]
    munhop | 07-01-2006

    Em prenc la teva crítica degudament perquè crec que tothom té dret a opinar només faltarie!
    En relació el que dius, la veritat és que tot i que ho he adaptat tan com he pogut al meu estil.. la redacció va ser un pèl forçada. Resulta lleig de dir-ho perquè perd tota la gràcia però és l'única manera que et farà veure el perquè és tan feixuga a l'hora de llegir-la...de fet, quan vaig acabar-la la vaig intentar perfilar al màxim per fer desaparèixer aquesta sensació! En fi, no és més que una redacció d'escola on l'enunciat dictava la descripció detallada d'un objecte sense fer ús dels verbs comodí de les redaccions: ser i estar. Per altra banda, el fet d'haver escollit aquest objecte i no un altre que em resulti molt més fàcil de descriure ha fet que focalitzi tota l'atenció en descriure trets que potser passen desapercebuts normalment. Per a mi un vinil és objecte de culte perquè la música ocupa un lloc diví per conformar la meva identitat. La veritat és que vaig agafar'm-ho com un repte perquè el que està clar és que no és el mateix descriure una peça de roba que un vinil; tot i que cada objecte pot tenir la seva complicació.
    Bé, suposo que ara queda justificat el perquè una descripció tan "vocabularitzada"!
    Salut i merci pels consells ;)

  • hola munhop,[Ofensiu]
    Tiamat | 06-01-2006

    penso que la idea és bona, però crec que t'has passat amb la descripció.

    vull dir... sembla una mostra de vocabulari més que una descripció d'una sensació.

    Està molt bé que vulguis definir sentiments que no siguin els típics, els que et pugui produïr un objecte, en el teu cas, (m'alegro que algú ho faci, sincerament) però potser entraria millor si no utilitzessis tantes paraules de més de tres síl·labes.


    no ho sé, és una impressió que tinc eh? crec que així el relat entraria molt millor, és curtet però he estat apunt de deixar-lo perquè se'm feia una mica feixuc.

    però bé... cadascú amb el seu estil! segurament trobaràs a qui li agradi, a mi és que m'agraden les coses més senzilles..

    un consell: llegeix-te en brumari. No estic segura que hagi descrit mai els sentiments que li provoca un objecte, però crec que és una de les persones que millor descrius les coses en aquesta web i que se'n pot aprendre molt...

    amb paraules senzilles també es pot desprendre moltíssim.


    en fi, no t'ho prenguis malament tot això... ja se sap, tot relat penjat a aquesta web, és susceptible de ser comentat...!


    salut!


    Tiamat

  • Chelsea, the classic girls of 60's | 22-12-2005 | Valoració: 10

    ke pasE KarolinE... kinE sorpresE quan em va dir el pau que rondavEs per aqui... jajajaja a tu se t'envà una mica la pinça am lo del vinil, no? XD a mi no m'inspira tant... bueno noia... po re, passa't a veure els nostres relats anda XD ke almeñs jo necessito una mica de vidilla amb els comentaris. El pau escriu meravellosament i coses basicament amoroses, aixi que pasat tmb i gaudeix de com pot ser tan macO. XD MAS PEGAT UNE PETADE AM LE CAME AL COLZE... O ALGO AIXINS ERA COLLONS.

    __________________________________

    "The story's never been told
    the secret almost went cold
    Some words are better left unsaid
    the fantasy had grown on..."

    "Blind Leading the blind" - The Selecter ;)

  • Per aquella cabra boja :P[Ofensiu]
    L'ull de la subcultura | 07-12-2005 | Valoració: 10

    EIs Karolina que esta mot bé! jejejejej mola la manera de com expliques el que a tu et transmet un binil... nuse m'ha agradat

l´Autor

munhop

1 Relats

4 Comentaris

885 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor