Teledeum

Un relat de: fènix

Més d'un el titllava de tossut. I això no volia pas dir que fos mala persona, no ho podia pas ser amb el seu ofici. Però nois, allà on posava la banya...! Tot va començar quan Mosèn Baldufa va mecanitzar les campanes, ja que des que havia mort l'últim campaner oficial no hi havia ningú disposat a pujar i baixar cinquanta vegades les escales del campanar. Desprès va instal.lar el vídeo al teatre de la parròquia on hi organitzava sessions de cinema tots els diumenges, amb gran satisfacció dels pares que podien "col·locar" els fills durant una estona. A partir d'aquell moment però, a Mossèn Baldufa li va venir la venada per això de les noves tecnologies. Estava convençut que, o l'esglèsia es posava al dia o aviat a les cerimònies religioses només hi assistirien els corcs dels bancs de fusta. Llavors va tenir la brillant idea de posar en marxa el confessionari virtual :Va encarregar una pàgina Web ( www. Avemariapuríssima@senspecatfouconcebuda.com ) on tot-hom qui volguès s'hi podia connectar des de casa mateix i seguir el Rosari o fer la seva confessió. Ell, des de la casa parroquial i a traves del "xat" impartia les penitències oportunes.
Però no us cregueu que acabés aquí la cosa, Mossèn Baldufa va demanar pressupost per col·locar unes pantalles gegants a l'església per tal de que els que s'asseien d'arrera els pilars el poguessin veure bé. El consell parroquial no ho veia amb gaires bons ulls i li argumentaven que amb els diners que valia aquella instal·lació podien ajudar a un munt de famílies necessitades, i sobretot ara, que hi havia tants immigrants amb uns més que minsos recursos. Però ell va contra-argumentar que si aconseguien captar més gent a la fe veritable, aquests retornarien amb caritat molt més del que podia costar el vídeo i les pantalles. Tot era qüestió de "màrqueting" , fins i tot les coses de Déu. De fet Ell mateix va deixar dit allò de "A Dios rogando pero con el mazo dando" . Que en una interpretació més que lliure, per ell volia dir que s'havia de fer tot el possible per escampar el missatge Diví, No podien pas deixar tot aquell espai d'influència únicament al dimoni !
Val a dir que les pantalles gegants foren tot un èxit ; al qual contribuí molt que, en els moments de recolliment de les misses, es passessin diferents vídeos amb imatges suggerents que, segons ell, ajudaven a la introspecció. Si era un casament, posava un vídeo de la parella. Si era una missa de difunts, unes artístiques postes de sol. Per Nadal imatges del pessebre vivent de Sant Martí de Maldà...etc.
Tot aquell muntatge va costar molts més diners dels que inicialment estava previst, i això el va portar a adoptar una solució força imaginativa ; va organitzar una campanya de promoció i aviat alguns comerciants de la Vila van accedir a la seva petició. Així, durant els actes religiosos, a les pantalles de vídeo es podia veure una franja a la part inferior on s'hi podien llegir alguns anuncis que anaven passant d'esquerra a dreta:
-Pastisseria "El Dolçet" pastissos que semblen fets pels mateixos àngels
-Bíblies enquadernades en pell, catecismes de butxaca : Llibreria "Tippex", on hi trobareu tota la paraula de Déu.
-Torrons "l'avellana emmelada" : si fossin més bons serien pecat
-Ferreteria "Tornavís" amb els nostres claus no ho haurien fet
-Malestar general ? constipat ?Amb dir Jesús no n'hi ha prou ! vine a la farmàcia "l'aspirina riallera", tenim els millor analgèsics".
Al cap de poc temps ja ningú s'asseia a la nau central, tothom arribava amb molta anticipació a l'església per tal d'aconseguir un bon lloc per veure en òptimes condicions les pantalles. N'hi havia que fins i tot es portaven crispetes, pipes i tota mena de refrescs. Mossèn Baldufa també aprofità aquesta circumstància i va instal·lar un petit bar davant del retaule del Roser.
Si atenem a les fredes xifres no es podia discutir que l'augment de feligresos havia sigut més que considerable. Però un mal dia, en lloc de caure petites engrunes de sorra amb alguna que altra pedreta, com passava des de feia molts anys, es va ensorrar pràcticament tot el sostre, colgant de runa el vídeo, les pantalles i el bar, engegant en orris una de les més brillants iniciatives des del Concili de Trento.




Comentaris

  • Clar de lluna | 06-03-2008

    ...un relat divertit. Tot un personatge aquest! Molt bona la idea dels anuncis!

    Una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de fènix

fènix

2 Relats

5 Comentaris

2004 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
En construcció.

Últims relats de l'autor