SOMNIS TRICENTENARIS - AMB LA CURIOSITAT SOTA LES ALES

Un relat de: Ignacio J. Borraz
La papallona vola espantada entre el polsim i el vent calent.

Veu esquenes llargarudes d’homes que s’escolen entre forats de muralla com una fila de formigues exaltades. Més endavant, els xiscles l’ensordeixen quan copsa com les esquenes llargarudes s’esbatussen amb homes que la miren de front. Son aquests homes més prims, gairebé exhausts, però que lluiten amb valor amb les seves últimes forces.

La papallona deixa enrere el carrer estret ple de barricades improvisades, sang escolant-se entre les pedres i algun gemec desesperat. Vola amunt i s’esmuny per una finestra del Convent de Sant Agustí on s’hi troba Pau de Thoar i Grec que rep en aquell instant un missatger. Creuen paraules de tristor i, de sobte, una ordre clara i s’enlairen per sobre de crits, trets, gemecs i explosions unes notes que fan aixecar els caps.

Amb aquesta tonada acompanyant-la, gairebé com si fes de guia al so que propaga el vent, s’esmuny per una altra finestra ben diferent. Un grapat d’homes asseguts al voltant d’una taula rodona mostren cares d’esglai i sorpresa quan, trets de la deliberació que els ocupava, prenen consciencia del missatge inscrit en aquelles notes que segueixen volant, com la papallona, fins vora la mà de Rafael Casanova que enutjat li etziba un cop.

Capitula Barcelona i la papallona, testimoni d’excepció, queda inscrita en la historia com una taca rogenca a la paret del Baluard de Sant Antoni.

Comentaris

  • extemporani[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 27-09-2014

    i deliciós relat, molt poètic amb el que ens fas volar com si d'una d'aquestes imatges que ara s'han posat de moda en el cine, que entren i surten de les cases per racons i finestres, visitant moments amb indiscreció i senzillesa. Bon relat i ben narrat.

    Ferran

  • enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!
    Benvolgut,

    La teva obra, presentada a la convocatòria “Somnis Tricentenaris”, ha estat seleccionada per formar part del volum recopilatori que recollirà totes les obres finalistes. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2014, dedicada a les malalties del cor.

    És per això que et demanem que ens facis arribar, al més aviat possible, l'autorització perquè sigui inclosa al recull (Data màxima: 30 de setembre).

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d'aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos

    - - - - - - - - - -

    AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    data de naixement ........................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ...................................................................................................
    de la qual en sóc autor/a, en el recull "Somnis Tricentenaris".

    En el llibre vull constar amb el nom d'autor/a: .............................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    Data .......................................