Somnis del 2001 d'una casa de barrets. Ramona i ses bruixeries

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal


Aquest mati - prop de les onze - m'arriba la jornalera de "Bones i Deixondides" per adesar com cada dia la casa. Es tracta d'una dona menuda i grassona de mija edat que al dir d'ella, quan tenia vint anys, l'haurien elegida " Miss Hermosura One" allà a Montevideo on ella nasqué.
Ramona - a més de ser una gran experta en el maneig de la granera, la pala i la galleda i obviament de la modernisima "fregona"- és considera una doctora en ciències paranormals. El tarot no té cap mena de secret per ella i el Domoni barufet té un ós mal de roegar amb aquesta sudamericana de "armas tomar".

No ha acabat d'entrar a la cuina quan a dintre l'escurador m'hi ha trobat un got i un plat romputs. Per a la Doctora Ramona això són senyals indiscutibles d'algun malefici. Cal doncs posar fil a l'agulla per tancar el pas a les diabòliques intencions de l' "enemic".

Aixi que dit i fet. Quatre cullerades de sal escampades per terra i el malefici no tendrà ell cap èxit.

Però la cosa no acaba aquí. Ara la Ramona ha d'agrenar el menjador o sala d'estar de les noies que ja us podeu imaginar com ell es troba. Mesclat amb miquetes de basura, Ramona descobreix unes guantes monedes de poc valor. No hi ha cap dubta que és algu que les ha posades allà aposta perquè el negoci no funcioni i no entrin diners a la casa. Es ben necessari que la madona se n'assabenti del que està passant i vagi posant remei com pertoca.

Ara és l'Angela Maria que acaba d'entrar a la sala.
Bon dia ! Hi ha res de nou ? ¿ Que está pasando Ramona ?

Ramona explicarà, fil per randa, totes les seves teories sobre el més enllà i el més aprop. També explicarà que una mosca es passeja sempre a la mateixa hora per la casa i que això es tracte d'un client habitual que m'està fent espionatge.
Angela Maria escoltarà d'una orella aparentment discreta totes aquestes explicacions tan poc serioses com la cua del gat. Ella no està per escoltar totes aquestes lletanies de bajanades.

" Por favor, Ramona, no diga usted tonterias" és l' única resposta que mereixerà la gran parapsicóloga de " Bones i Deixondides".

Comentaris

  • trob Joan ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 03-05-2006

    que de totes aquestes històries en podries treure més suc, les fas massa embolicades, jo em perd.
    No crec que ningú et fasi el boicot com diu el teu amic Astud, però si tu no comentes i no poses deus sense cap criteri, ningú et comentarà, no seràs del Club, com jo tampoc no ho som, per ventura els mallorquins no som tant "pilotes" i no sabem fer aquests "paperots" mira, noltros som aixì ... si et serveix de consol jo et llegeix ...

  • Seguesqui[Ofensiu]
    Petrock | 03-05-2006 | Valoració: 9

    No es preocupi dels boicots. Seguesqui cavaller

  • No cal dir -ho[Ofensiu]
    Astut | 26-04-2006 | Valoració: 8


    No cal dir-ho. VOLEN BOICOTEJAR-VOS però els vostres escrits són prou interessants i aguts. Endavant i enhorabona.

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199463 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.