Saint Joseph

Un relat de: Helena Sabate Obiol

Saint Joseph,un poble perdut enmig dels gels d´Alaska.Els seus habitants es dediquen a l´extracció de carbó a les mines durant tota la setmana;els dissabtes la seva distracció son els partits de basquet que juga l´equip local.Els diumenges la pesca al gel és la seva debilitat.A Saint Joseph no arriben les emissores de televisió ni de radio,peró hi ha una llibreria que s´utilitza per a tot,perqué tampoc hi ha botigues.La llibretera,la Rose,una dona de mitgana edat i amb ulleres,és també una mica la informació de Saint Joseph,al qual arriben,aixó si,diaris,peró de vegades passats de data.

A Saint Joseph també hi viu la Josephine.Es una noia poc femenina i una mica ruca,mig analfabeta,pero de atipica bellesa.La Josephine,que no te congnoms,ni sap qui eren els seus pares frequenta la llibreria de la Rose.No té pas ni idea del que posa als llibres,pero li agrada mirar les tapes de colors.La Rose la té una mica com si fos la filla que mai va tenir.

A la Josephine li agradaria saber qui es,no per res si no per saber d´on ve´,per tenir un origen,ja que pensa que es molt dur tenir l´origen a Saint Joseph.

Ningú no vol ser de Saint Joseph.La Rose no és del poble,peró no va explicar pas a ningú com va arribar a aquell punt perdut del món.La gent del poble pensa que la Rose te un passat fosc i que per aixo va anar allá,perque ningu va a Saint Joseph perque sí.Bé perque sí van els osos polars.

Parlant d´ossos,el Bernie,un altre habitant de Saint Joseph, és caçador i ven les pells.Amb aixó es guanya els diners i no li cal treballar a les mines.

També está el Rukus,que és el carter,peró no té gaire feina:ningú no envia cartes a Saint Joseph.La Josephine diu que algun dia li agradaria rebre una carta d´algú que digués que es el seu pare o la seva mare,peró que com ella no sap llegir,no ho sabria,encara que te clar que li portaria la carta a la Rose i ella li llegiria.Llavors ella marxaria de Saint Joseph,qui sap,pot ser es camviaria de nom i tot.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Helena Sabate Obiol

3 Relats

2 Comentaris

2690 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor