Records

Un relat de: mardarder
No és bo donar un significat especial a quelcom que no l’hauria de tenir. Un lloc, un símbol, una data, una cançó… inclús una persona. El perquè? Què passarà quan tota la màgia que envoltava aquests elements s’esvaeixi? Quan tota la història que portaven darrere sigui només un record i, per tant, faci mal aturar-se per un moment i mirar enrere? Tot allò al que havies donat un significat el qual et feia somriure, ara cobrarà un sentit diferent. Et transportarà a moments els quals foren perfectes. Sí, però “foren” és un passat. Res més que un passat. Quantes punxades a l’estomac sentiràs al tenir la certesa de que tot s’ha acabat, que no hi ha marxa enrere i que res no és ni tornarà a ser igual? Al tornar a escoltar les primeres notes d’aquella cançó, al passejar per aquell jardí o simplement veure una foto d’aquella persona especial no sentiràs més que dolor i reviuràs aquells records que un dia van quedar enterrats per discussions sense sentit. Així doncs, per què atribuir-los un significat diferent als demés?

Però, i si no ho féssim? Què en seria de la nostra forma d’estimar si no se’ns recordés en petita mesura els errors que vam comètre en un passat, que van fer que deixéssim de ser part de la vida d’algú o van ser els responsables de la seva marxa? No podríem millorar. No podríem seguir endavant, ens entrebancaríem una vegada rere l’altre en la mateixa pedra i tornarien a brotar les mateixes llàgrimes dels nostres ulls. Els mateixos sentiments malgastats.

Així doncs, és bo atribuir-los un record a alguns elements de la nostra vida? Jo penso que és el millor que podem fer. El nostre passat sempre ens acompanyarà. Realment estem fets de petits moments, tant bons com dolents, i són els que ens defineixen... Per què no fer que valgui la pena recordar-los cada vegada que tornis a passar per aquell jardí on un dia vas seure abraçat a algú, o sempre que sentim aquella cançó especial?

Sona irònic després d’haver llegit els paràgrafs anteriors, oi? El que realment crec irònic és com la vida, després d’haver-te fet passar per bons com per mals moments, fa que te n’adonis que hi ha bons records que et poden fer plorar, i mals records que et poden fer riure. Hem d’aprendre que hi ha persones que arriben a la teva vida i la milloren, però n’hi ha d’altres que quan se’n van, la milloren encara més, ajudant-te a identificar a les persones realment especials, aquelles que són capaces d’eclipsar la mancança de totes aquelles que van marxar només amb la seva presència.

No hi ha res dolent en mirar enrere i pensar en tots aquells als qui ja no tens al teu costat per assegurar-te de que la persona a la qui li estàs donant la mà és la correcte. La que de veritat donarà un gir de tres-cents seixanta graus a la teva vida i voldrà conèixer el teu passat per millorar el vostre futur. Sempre he pensat que la vida tracta d’aprofitar i viure al màxim totes les oportunitats que se’ns brinden, d’estimar com si fos l’últim dia que podràs fer-ho i de despertar-se cada dia amb ganes de menjar-se el món, per què a vegades, els pitjors errors són els que no has comès, ja que el moment de cometre’ls el viuràs un sol cop, però l’incertesa de què hauria passat, t’acompanyarà tota la vida.

...Porque, sin buscarte, te ando encontrando por todos lados, principalmente cuando cierro los ojos...
Julio Cortázar

Comentaris

  • Reflexions[Ofensiu]
    missatger | 12-01-2013 | Valoració: 10

    Realment m'has fet reflexionar sobre moltes coses i t'haig de dir que tens tota la raó. Els records sempre són vius i ens preguntem que hagués passat si...però s'ha de viure en l'avuí i de tant en tant fent un cop d'ull enrrera. M'ha agradat molt, una abraçada.

  • Sentimiento, elegancia y mardad[Ofensiu]
    ChrisBrownie | 08-01-2013 | Valoració: 10

    Texto magnífico i realista. Un aplauso por la autora! (reverencia)

  • Impresionant[Ofensiu]
    velasco | 08-01-2013 | Valoració: 10

    M'encanta es un text que quan has passat una mala raxa et pot ajudar a continuar o fins i tot per tornar a pensar en coses que vas deixar escapar al passat

  • Magnific[Ofensiu]
    Espartaco | 07-01-2013 | Valoració: 10

    Impresionant, les coses que un pot arribar a sentir llegint aquest text.

Valoració mitja: 10

l´Autor

mardarder

1 Relats

5 Comentaris

1428 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Últims relats de l'autor