RECORDANÇA

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal
" A la senyora Jacinta Parés Ripollés"
(1909 2014)
_ Madame Lluvià a la Xampanya i a tota França _
esposa que fou del funcionari de la Generalitat de Catalunya,en temps del Molt Honorable President Lluis Companys Jover, Isidre Lluvià Aguilar ; morta,a l'edat de 105 anys, el dissabte 9 d'agost de 2014 en la ciutat de Reims Marne.


" Dolça Catalunya
Pàtria del meu cor
qui de tu s'allunya
d'enyorança es mor"

Aquest és un homenatge
a aquell antic veinatge
que mos pares i vós
ells mantinguéren
molt amistós.
Aixi que amb llealtat
a aquella amistat
us envio una rosa
ja que segur al Cel
amb una amiga fidel
ma mare Rosa
vos haureu abraçat

" Rosa d'abril
Morena de la Serra
De Montserrat estel
Il-lumineu la Catalana terra
Guieu-nos cap al Cel "

No puc dir-vos adéu
ja que essent creïnt,la mort
és ella per jo oh vida ! Dolça Sort!
Tampoc vull dir-vos arreveure
ja que un dia ens tornarem a veure.

Des de la meva Mallorca mirant al continent
mentre jo estigui ell conscient
vós i els vostres estareu present.
tant en el cor com en l'enteniment.

" Ix i crida que mai mon cor ingrat
cessarà de cantar de mon patró la glòria
e passe son nom e sa memòria
a propis,a estranys, a la posteritat."

Per damunt els colors,partits,ideies i banderes
Per damunt els exilis.
Per damunt qualsevol dels negocis.
Per damunt tot allò que separa i no uneix:
Despleguem enlaire les senyeres
de la nostra terra,de la nostra llengua,de la nostra gent.

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal
14 d'agost de .2014

Comentaris

  • En homenatge als qui serviren la terra. la llemgua i la gent catalana[Ofensiu]

    El dissabte 27 de setembre (2014) Artur Mas Gavarrò, 129ª president de la Generalitat de Catalunya, signà el decret 129/2014 pel qual es convoca pel dia 9 de novembre d'aquest mateix any (2014) una consulta no refrendaria aprovada pel Parlament de Catalunya dia 19 d'aquest mes y any (Setembre 2014).
    A tenor d'aquesta consulta es pregunta als catalans i a les catalanes - o sigui als homes i dones majors de 18 anys que han nascut dintre el territori de les provincies "espanyoles" de Barcelona,Girona.Lleida i Tarragona aixi com a tots aquells i aquelles igualment majors de 18 anys de nacionalitat espanyola, ciutadans de estats pertanyents a la comunitat europea i demés amb més de tres anys de residència que viuen en aquest mateix territori - si volen que Catalunya sigui un estat. I en cas afirmatiu si volen que aquest estat català sigui independent.
    No crec faci falta haver estudiat a Salamanca o a cap universitat per entendre que es demana una simple opinió i no es tracta de cap referendum decisiu ja per Catalunya com equivocadament es pensava fins ara i molts dintre i fora de les fronteres de l'Estat espanyol segueixen pensant.
    Per la Generalitat de Catalunya aquesta consulta es legal i s'ajusta tant a la legalitat estutaria catalana com a la constitucional espanyola vigents. Opin igual. Ho he dit per activa i per passiva. No sóc antiespanyol però no hem de confondre Espanya amb Madrid i la llengua de Castella.
    Pel govern central del Regne d'Espanya el decret 129/2014 de la Generalitat de Catalunya és il.legal i va en contra la Constitució en vigor de l'any 1978. Aquest mateix dia 27 de setembre ( 2014 ) la porta veu del govern espanyol ja ha anunciat la impugnació davant el Tribunal Constitucional de l'Estat aixi com la seva suspensió. Opin i tothom és lliure d'opinar que el govern de Madrid i que això no són maneres de defensar la unitat i la pluralitat linguistica i cultural dels pobles d'Espanya.
    Pel que fa als dirigents d'organismes de la comunitat europea aquests es limiten a dir que es tracta d'un afer o asunto intern espanyol.
    Cert és que ningu pot saltar-se la legalitat, però escoltant les paraules , tant de la Soraya Saenx de Santamaria vice presidenta del govern central,porta veu del mateix i militant del Partit Popular, com de l'Antonio Hernando del PSOE; opin que aquesta senyora i aquest senyor conviden als catalans i a les catalanes pur i simplement a desobeïr els seus consells o millor dit ordres.
    No sé que passarà el 9 de novembre ( 2014) Probablement la consulta no es pugui fer.Ara ningu impedirà, als catalans i a les catalanes, de pensar que s'havia d'haver celebrat i que Catalunya pot tenir dret a ésser un estat independent.
    Davant l'eventualitat i la probalitat del NO de Madrid m'estic recordant i assumesc particularment les paraules del President Lluis Companys Jover l'octubre de 1934:
    CATALANS! DEMPEUS ALCEU-VOS! TORANAREM A SOFRIR. TORNAREM A LLUITAR. TORNAREM A VENCER!

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

198919 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.