QUE CALDRIA FER EL 9 N SI.......

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal
Rajoy, president del govern d'Espanya, ha dit i segueix dient que. el 9 de novembre d'aquest any (2014) no es celebrarà cap consulta o referendum als municipis de les provincies de Barcelona,Girona,Lleida i Tarragona.
Mas, president de la Generalitat de Catalunya (o sigui la institució autonòmica que integra les provincies de Barcelona,Girona, Lleida i Tarragona) segueix dient que ell un cop el Parlament de Catalunya aprovi l'anomenada " Llei de Consultes" convocarà pel diumenge 9 de novembre (2014) als veïns dels municipis de Barcelona, Girona,Lleida i Tarragona perquè decideixin si volen que Catalunya sigui primer un estat i si volen que aquest estat nomenat Catalunya sigui independent d'Espanya.
Un i altre tenen els seus arguments i són coherents amb ells. Ni un ni altre volen baixar del burro.
Molt bé! Jo no sóc qui per aficar-me on no estic convidat i encara menys per donar lliçons qui segurament sap més que jo.
Personalment he pensat sempre que el que anomenam Catalunya juntament amb les Illes Balears i Pitiusses i la regió del País Valencià era una nació dintre de l'Estat espanyol. I que el que seria ideal és que Espanya es convertis en un estat confederal en peu d'igualtat entre les nacions que l'integrassin. En aquest estat confederal d'Espanya hi hauria de tenir cabuda Portugal.
Manquen més de seixanta dies per arribar al 9 N. Primer s'ha d'aprovar la Llei de Consultes. Segur que s'aprovarà ja que la majoria dels diputats i diputades del parlament de Catalunya hi estan a favor.
Però després què ? El 6'octubre de 1934, el Senyor Lluis Companys Jover - qui aleshores era el President de la Generalitat catalana - proclamà no la independència ni la separació, d'Espanya,de la comunitat autonoma de Catalunya sino simplement l'Estat Català dintre la República Federal Espanyola. La resposta del govern republicà de Madrid fou enviar l'exercit a Barcelona, proclamar la llei marcial i tancar a la presó Companys i els seus consellers.
Pel 9 N no sé que passarà i no vull suggeri ideies a la part contraria. La questió de la familia Pujol-Ferrusola o sigui la de l'ex-president Jordi Pujol Soley, la seva senyora i fills no té res amb aquest assumpte però tractant-se de gent relacionada amb el Partit "Convergència Democràtica de Catalunya"; aquesta questió no ajuda gens ni mica a la celebració de cap consulta sigui el 9 N o un altre dia de l'any.
Arribam a la data del 9 de novembre ( 2014) i per "h" o " b" els veïns dels municipis de Barcelona,Girona, Lleida o Tarragona són impedits d'apropar-se a cap col.legi electoral i de votar si volen que Catalunya sigui un estat i un estat independent. El Senyor Rajoy per intermediari del seu ministre de l'interior ha manat que la Policia Nacional i la Guardia Civil ho impedissin i fins i tot ha exigit que els " mossos d'esquadra" col-laborassin en la prohibició.
Davant una eventualitat com aquesta què caldria fer ? Sortir al carrer i cremar banderes espanyoles i retrats del Rei d'Espanya i de la seva familia ?
Això potser és el que esperen politics de Catalunya i de la resta d'Espanya com l'Alicia Sánchez-Camacho, el Vidal-Quadras, l'Albert Rivera o la Rosa Diez. Seria fer-los simplement el joc i que la repressió en contra de l'autonomia catalana i els partits a favor de la consula encara sigui més encarnissada.
Les banderes s'han de respectar. Es tracti de la bandera catalana, espanyola, francesa, nordamericana, russa ,xinesa etc etc. Estic en contra de cremar banderes i el mateix dic de cremar cap retrato del Rei o d'un cap d' Estat qualsevol.
Jo si visqués per exemple a Barcelona i el 9 N se m'impedis d'anar a votar per la consulta, simplement posaria, a una finestra la principal que mira al carrer, una senyera catalana amb un crespó negra.
Això és el que caldria fer el proper 9 N si el govern central de Madrid impedeix per la força la celebració de la Consulta a Catalunya.
A cada finestra o balcó de qualsevol vivenda del territori de la comunitat autonoma catalana col-locar o penjar un senyera mal nomenada quatribarrada o una bandera estelada. I com més senyeres i estalades millor. Una a cada casa al llarg i ampla del Principat. Què us sembla?
Com ho impedirien?
Ah i si algú vol penjar una bandera espanyola que la penji. Si el govern espanyol fos com el de Londres deixaria celebrar aquesta consulta i celebrar aquesta consulta no vol dir que tots els qui vagin votar ho facin a favor del sí a les dues preguntes

Comentaris

  • Opin que la consulta del 9 N és legal[Ofensiu]

    El dissabte 27 de setembre (2014) Artur Mas Gavarrò, 129ª president de la Generalitat de Catalunya, signà el decret 129/2014 pel qual es convoca pel dia 9 de novembre d'aquest mateix any (2014) una consulta no refrendaria aprovada pel Parlament de Catalunya dia 19 d'aquest mes y any (Setembre 2014).
    A tenor d'aquesta consulta es pregunta als catalans i a les catalanes - o sigui als homes i dones majors de 18 anys que han nascut dintre el territori de les provincies "espanyoles" de Barcelona,Girona.Lleida i Tarragona aixi com a tots aquells i aquelles igualment majors de 18 anys de nacionalitat espanyola, ciutadans de estats pertanyents a la comunitat europea i demés amb més de tres anys de residència que viuen en aquest mateix territori - si volen que Catalunya sigui un estat. I en cas afirmatiu si volen que aquest estat català sigui independent.
    No crec faci falta haver estudiat a Salamanca o a cap universitat per entendre que es demana una simple opinió i no es tracta de cap referendum decisiu ja per Catalunya com equivocadament es pensava fins ara i molts dintre i fora de les fronteres de l'Estat espanyol segueixen pensant.
    Per la Generalitat de Catalunya aquesta consulta es legal i s'ajusta tant a la legalitat estutaria catalana com a la constitucional espanyola vigents. Opin igual. Ho he dit per activa i per passiva. No sóc antiespanyol però no hem de confondre Espanya amb Madrid i la llengua de Castella.
    Pel govern central del Regne d'Espanya el decret 129/2014 de la Generalitat de Catalunya és il.legal i va en contra la Constitució en vigor de l'any 1978. Aquest mateix dia 27 de setembre ( 2014 ) la porta veu del govern espanyol ja ha anunciat la impugnació davant el Tribunal Constitucional de l'Estat aixi com la seva suspensió. Opin i tothom és lliure d'opinar que el govern de Madrid i que això no són maneres de defensar la unitat i la pluralitat linguistica i cultural dels pobles d'Espanya.
    Pel que fa als dirigents d'organismes de la comunitat europea aquests es limiten a dir que es tracta d'un afer o asunto intern espanyol.
    Cert és que ningu pot saltar-se la legalitat, però escoltant les paraules , tant de la Soraya Saenx de Santamaria vice presidenta del govern central,porta veu del mateix i militant del Partit Popular, com de l'Antonio Hernando del PSOE; opin que aquesta senyora i aquest senyor conviden als catalans i a les catalanes pur i simplement a desobeïr els seus consells o millor dit ordres.
    No sé que passarà el 9 de novembre ( 2014) Probablement la consulta no es pugui fer.Ara ningu impedirà, als catalans i a les catalanes, de pensar que s'havia d'haver celebrat i que Catalunya pot tenir dret a ésser un estat independent.
    Davant l'eventualitat i la probalitat del NO de Madrid m'estic recordant i assumesc particularment les paraules del President Lluis Companys Jover l'octubre de 1934:
    CATALANS! DEMPEUS ALCEU-VOS! TORANAREM A SOFRIR. TORNAREM A LLUITAR. TORNAREM A VENCER!

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199738 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.